Реклама / Ads
3| 5160 |05.05.2015 НОВИНИ

ЧЕЗ за асфалтирания стълб: Да се спазва законът

.
Във връзка с нашумелия през последните дни случай за електрически стълб, намиращ се по средата на пътното платно в с. Студен извор, община Трън, ЧЕЗ Разпределение България призовава всички, които извършват строително-ремонтни дейности по пътищата, свързани с преместване на стълбове и други съоръжения от електроразпределителната мрежа, стриктно да спазват Закона за устройство на територията (ЗУТ). Законът предвижда да се извършват строителни дейности в определена последователност,които следва да бъдат спазвани от всички.
 
Съгласно разпоредбата на чл. 73. (1)  от  ЗУТ, когато във връзка със строителството е необходимо да се измени положението или устройството на изградени улични подземни и надземни мрежи и съоръжения, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати.

В този смисъл строително-ремонтните дейности в Западна България трябва да се извършват след указания от ЧЕЗ за изместване на съоръженията  и на базата на съгласуван с дружеството проект. За стълба в с. Студен извор, община Трън,  заявление за проучване за издаване на указания за изместване обаче е входирано в ЧЕЗ на 28 април 2015 г. след фактическото извършване на ремонтните дейности, което по смисъла на закона е  неспазване на процедурите. На 29 април е заплатена услугата, а вчера, на 4 май, представител на община Трън представя в компанията скицата на посочения участък. ЧЕЗ спазва стриктно всички срокове и процедури, предвидени в нормативните документи.

Към съоръженията от електроразпределителната мрежа на Западна България следва да се подхожда с необходимата сериозност, защото те са част от инфраструктурата на държавата. ЧЕЗ призовава всички граждани да сигнализират при забелязани нередности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4185 |16.04.2015 Миков: Да спазваме днешната модерна Конституция . 5| 4061 |04.12.2014 Бинев: Какво се оказа сега, мутрата е тук и спазва закона! . 28| 4930 |02.07.2014 Б. Данев: Хората първо да се научат да работят и да спазват законите . 15| 5265 |15.04.2014 Миков: Да се спазват законите, не само да се променят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads