Реклама / Ads
21| 12976 |21.06.2012 НОВИНИ

Човек на „Октопода” и д-р Джунков бранят шефове на „Пирогов”

.
Джотолов води Алексей Петров в съда
Скандалът около съмнителните процедури за освидетелстване на лица от криминалния контингент в „Пирогов” се развихря с нова сила. Обвиняемият по делото „Октопод” Марчело Джотолов се появи в студиото на Нова тв, за да обясни, че е бил опериран надлежно в „Пирогов” на 1 март 2012 г. Тогава той се оплака от скъсан менискус и заседанието на съда по делото „Октопод” бе отложено.
 
Според адвокатите на Джотолов, цели два дни в болницата не могли точно да определят, каква е травмата му, включително и на ядрено магнитен резонанс.

Джотолов е категоричен, че е минал по законовия ред през операционната в Първа хирургия.

 

Думите на Джотолов бяха подети и потвърдени от д-р Людмил Джунков, зам.-директор по административните въпроси на „Пирогов”. Той защити Джотолов, въпреки че дълго време не успяваше да схване какво го пита водещия Евгени Генчев. Д-р Джунков бе категоричен, че няма как лекари да подпишат експертиза на лице, което не са виждали и такова нещо не се е случвало.

 

Точно обратното обаче твърди д-р Бойко Тошев, който по това време е бил завеждащ Клиниката, където би трябвало да е бил опериран Джотолов. По думите му в „Пирогов” е било прието лице, за което не бил информиран нито шефът на екипа, нито шефът на отделението, нито дори и началникът на клиниката. Секретарката го била вписала в оперативна програма, за да бъде опериран на следващия ден от приемането му.

 

В следващият момент директорът на болницата проф. Раденовски привиква него и останалите, които са били в екипа по лечението, за да им се окаже натиск да подпишат документи за въпросното лице от престъпния свят, на които пишело, че е в болницата и какво му е здравословното състояние, а те само трябвало да се подпишат.

 

В публичното пространство отдавна съществуват съмнения, че повечето мафиоти в България се измъкват точно по този начин – попаднали зад решетките, изведнъж се разболяват и им се налага операция или друга процедура, благодарение на което присъдите им биват решени винаги в тяхна полза, точно заради състоянието им.

 

Самият Алексей Петров преди година и половина бе признат за тежко болен, а медицински експертизи сочеха, че ако не му се направят спешно три операции, ще се стигне до фатален изход. Съдът уважи експертизата и Петров бме пуснат да се оперира.

 

Той обаче не го направи, а се включи в предизборна кампания като кандидат за президент на страната. Досега тка и не е извършена проверка от прокуратурата, защо все пак той не се е подложил на животоспасяващите операции и такива ли са били те. По думите на травматолога Бойко Тошев излиза, че отделни медици в „Пирогов” са замесени в някакви неясни и съмнителни връзки с престъпния свят.

Това възмути ръководството на болницата и то се закани да съди д-р Тошев.

 

Факт е обаче, че Джотолов се разболя на 1 март, когато в съда трябваше да бъде изслушан свидетелят Пламен Устинов, който разкри по-късно, че Алексей Петров, считан за лидер на „Октопода” е поръчвал убийствата на бизнесмените Гриша Ганчев, Васил Божков и Валентин Шотев.

 

Странното разболяване на Джотолов отложи с повече от месец разпита на Устинов. През това време върху свидетели бе оказван натиск от страна на Петров да променят показанията си в негова полза. Аз пък бях притискан да свидетелствам срещу други обвиняеми и най-вече срещу Алексей Петров, заяви в студиото Марчело Джотолов. Предлагаха ми и морков, и тояга. Споменаха се думата „чужбина”, думата „пари”.

 

Така и не разбрах кои са тези хора, от кои служби са. Отказах защото като си легнеш с подобно нещо и те боде възглавницата, мъдро обобщи Джотолов. Той обаче така и не уточни това, което е трябвало да каже за Петров и останалите истина ли е или просто е решил да не издава аверите си. И дали повече го е било страх от Петров или от тези неизвестни лица, които са го посещавали в ареста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6142 |14.06.2012 Човек на Брендо праща дрога от Бали . 27| 7011 |13.06.2012 Поръчан атентат срещу свидетел по „Октопода”; Трактора станал кмет в затвора . 28| 7909 |16.05.2012 Иван Костов в момента бил колеблив човек, смята Софиянски . 13| 5441 |23.04.2012 На всеки 12 километра загива по един човек на магистрала у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads