Реклама / Ads
18| 5322 |23.11.2020 НОВИНИ

COVID-19: 1123 са новозаразените с COVID-19 у нас, 60 души са починали /следете тук всичко по темата/

.
За последното денонощие новозаразените с COVID-19 са 1123 души. Те са на базата на направени 2787 теста. Процентът на положителните проби остава висок - 40,29%.
 

Излекуваните са 772-ма души, в интензивно отделение са 408, показват последните публикувани данни на Единния информационен портал.

 

Огнище на COVID-19 в дома за стари хора в село Болярско

 

В огнище на COVID-19 се превърна дом за стари хора в село Болярско, община Тунджа. Повече от половината от обитателите са се заразили с коронавирус, съобщи кмета на общината, цитиран от БТА.

 

През последното денонощие там е починала 86-годишна жена с множество придружаващи заболявания. Тествани са били всички домуващи.

 

Заразените с коронавирус са изолирани от останалите. Преустановена е работата на кухнята в дома.

 

 

 Бизнесменът Ветко Арабаджиев е в болница с Covid-19


Бизнесменът Ветко Арабаджиев е в болница с Covid-19. От известно време той се е лекувал извън болницата на затвора, съобщи БНР.

Арабаджиев, който е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от миналия май по обвинение за участие в организирана престъпна група, е настанен в частна болница.

Намира се под денонощна охрана, казаха от Министерството на правосъдието. Миналият петък му е направен PСR тест, който се е оказал положителен и Арабаджиев е бил преместен и настанен е в Covid отделението на лечебното заведение. 

 

Мъж скочи от прозореца на Ковид-отделението в  Бургас и почина

 

75-годишен мъж е починал, след като скочил от прозорец на COVID-отделение, намиращо се на осмия етаж в УМБАЛ-Бургас. Инцидентът е станал около 7.00 часа тази сутрин. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Първоначално мъжът е паднал върху скеле, изградено за саниране на сградата. Свален е оттам със съдействието на пожарната, но в резултат на получените травми, е починал. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъжът е бил настанен в отделението в средно тежко състояние, не е бил на командно дишане, посочиха от болницата.

 

Огнище на COVID-19 пламна в още един социален дом

 

97 от настанените там 117 души с психически отклонения са дали положителна проба.

С коронавирусната инфекция са заразени и 10 души от персонала.

 

Взети са антигенни проби на всички домуващи и работещи там общо 160 души, а на PCR тест са подложени 110 човека.

 

Пациентите с отрицателен резултат са настанени в отделна сграда, съобщи директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова, предаде Нова телевизия. Днес специалисти от инспекцията ще извършат проверка на място.


Всичко по темата:

 

Ветко Арабаджиев приет по спешност в Ковид отделение с опасност за живота

 

Бизнесменът Ветко Арабаджиев е с коронавирус.

 

Той е бил приет по спешност в Covid отделение и е реанимиран, вследствие на висока температура и засегнати бели дробове. Бизнесменът лежи в болница, след като последните седмици е с критично завишени стойности на туморни маркери. Поради наличието му на многото съпътстващи заболявания и рисковата група на възрастта 60+, защитата му многократно е пледирала за условия на самоизолация, поради големия риск от заразяване с Covid-19. Преди седмица, Арабаджиев вдига температура и след изследванията, лекуващите лекари установяват завишени стойности на туморните маркери и настъпила инфекция. Лекарите тестват пациента за Корона вирус и наличието му се потвърждава. След преглед със скенер, белите дробове се оказват сериозно покосени от вируса и хотелиерът е със затруднено дишане и опасност за живота.

 

Бившият треньор на "Черно море" Никола Спасов почина от COVID-19


Трагедия разтърси българския футболен свят. Треньорът на Монтана Никола Спасов загуби битката с COVID-19. Бившият наставник на Черно море е починал рано тази сутрин на 61-годишна възраст.

 

Адмирала, както ще бъде запомнен от привържениците на "моряците", е починал в болницата, където се е лекувал, пише moreto.net. Спасов бе диагностициран с COVID-19 и бе хоспитализиран, но въпреки усилията на лекарите е загубил битката с коронавируса.

 

Най-големите успехи в треньорската си кариера Адмирала постигна в Черно море. През 2015 година той спечели Купата на България с "моряците" след победа с 2:1 след продължения над "Левски" във финала.

 

У нас е водил още Спартак Варна, Светкавица, Калиакра и Царско село. Бил е начело на македонския Брегалница и казахстанския Кизилжар.

 

Като футболист има 163 мача и 59 гола в А група (53 мача с "Локомотив", 98 мача с 50 гола за Черно море и 12 мача с 9 гола за Спартак). С отбора на "Локомотив" е шампион на България през 1978 и бронзов медалист през 1979. За "Локомотив" има 5 мача в евротурнирите (1 за КЕШ и 4 за купата на УЕФА).

 

Първан Симеонов: Коронавирусът е изключително благодатна тема за партийна употреба


Коронавирусът е изключително благодатна тема за партийна употреба. Това коментира пред БНР социологът Първан Симеонов.

 

По думите му половината от хората възприемат случващото се с коронакризата с тревога без паника, повече от 20% възприемат случващото се в двете крайности.

 

"Умеренотревожната реакция е положителна и адекватна", коментира той.

Симеонов отбеляза и създалото се усещане за хаотичност, за невъзможност за разчитане на здравната система и за излишна паника.

 

„Обществото вижда реални проблеми и в същото време продължава да реагира трезво на случващото се... Във времената на социалните мрежи няма как нещата да изглеждат като хаос. Винаги всеки е имал мнение, сега тези мнения са видими. Каквото и да направи всяка власт по света, ще среща поредица от критики", каза той.

 

Проф. Христова: Завръщането на учениците в клас е рисковано

Завръщането на учениците в клас е много рисковано. Това каза зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

 

"Който си учи - ще си учи и онлайн. Това няма да доведе до повишаване на успеваемостта. И както по време на грипна епидемия спирахме учениците, така трябва да го използваме и сега това спиране", обясни проф. Христова пред bTV.

 

Според нея няколко са причините България да се качи на челните позиции по смъртност от COVID-19 в ЕС.

 

Тя обясни, че за негативната статистика е повлияла теорията, че няма вирус и маски не са необходими.

По думите ѝ ще бъде много трудно да се създадат "чисти" от коронавирус болници, защото може заразен пациент да позитивира впоследствие.

 

"Няма вариант да се предвиди кой с кого е бил контактен. Към момента много от отделенията имат стаи за COVID болни, има и преходни такива, където пациент да изчака, докато е ясно какво е неговото състояние", допълни зам.-директорът на НЦЗПБ.

 

Проф. Христова заяви, че освен задължителните мерки, хората трябва да са отговорни и ако проявят симптоми - веднага да се самоизолират и да потърсят лекарска помощ.

 

"Такова е разпространението на COVID-19, че останалите вируси имат много малък дял. Когато не се чувствате добре, шансът да бъде коронавирус е много голям. При такъв шанс вие сте длъжни да мислите и за останалите хора", обясни още тя.

 

Професор Христова беше категорична, че се влиза в сезона на грипа и той няма да ни подмине.

 

"Ще върлуват и двете инфекции. Голямата надежда е грипът да има по-малко случаи тази година, защото мерките, които се взимат за коронавируса ще помогнат и за грипа", обясни проф. Христова и не изключи възможността пациент да се зарази едновременно с грип и COVID-19.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4611 |22.11.2020 Лекар от Разлог загуби битката с COVID-19 . 7| 4237 |22.11.2020 Млад мъж с Covid-19 почина след разкарване по болниците в Бургас . 8| 4424 |22.11.2020 СЗО прогнозира трета вълна от Covid-19 в началото на 2021 г. . 3| 4193 |22.11.2020 Всичко за COVID-19! 2 279 са положителните тестове от направени 5 729

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads