Реклама / Ads
4| 4285 |05.08.2021 НОВИНИ

Даниел Киряков: Приликите между джипката и дивана са много ясни

.
Даниел Киряков
По-скоро не. От сигналите до момента става ясно, че правителство вероятно няма да има, смята комуникационният експерт Даниел Киряков. Партиите сякаш се подготвят за подобен развой - капсулират се все повече и мотивът е може би да имат по-добри изходни позиции в сюжета, който се развива от 11 юли насам.
 

Пред Българското национално радио Киряков посочи, че формациите са принудени от обстоятелствата да се изолират временно или да дават витиевати отговори на иначе елементарни въпроси.

 

Факт според комуникационния експерт обаче е едно - приликите между "джипката" и "дивана" с включванията в неделя са много ясни. ФрогНюз припомня, че именно в неделя от интернет се появи Слави Трифонов, който наруши мълчанието си и в "интервю" отправи остри реплики по адрес на Христо Иванов.

 

Всичко това обаче идва в контекста на напрежението между "Демократична България" и "Има такъв народ". Припомняме, че миналата сряда от парламентарната трибуна Христо Иванов прочете декларация, в която заяви, че подкрепа от страна на "Демократична България" за бъдещ кабинет ще има срещу внимателно подбран кабинет от личности, които привличат доверие. Посочи, че формацията не предлага номинации, но спомена имената на трима министри от служебното правителство - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

 

Ден по-късно на трибуната излезе Тошко Йорданов, който нападна икономическия екип в служебното правителство. Йорданов видя желание за намеса по отношение състава на бъдещия кабинет и така напрежението започна да расте с всяка изминала минута. В крайна сметка Йорданов посочи, че "Има такъв народ" остават отворени за преговори, а топката е в полето на "Демократична България".

 

В петък стана ясна кандидатурата на премиера - Пламен Николов, а критиките по негов адрес не закъсняха.

 

В неделя във видео интервю, публикувано във Facebook Слави Трифонов заяви, че “Демократична България” иска постове, въпреки че твърди обратното. Освен това формацията е четвърта политическа сила и според шоумена и лидер на ИТН няма право на подобни претенции.

 

Последва реакция и от Христо Иванов, който заяви, че твърденията за кадруване са пълни лъжи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3677 |26.07.2021 Даниел Асенов с победа на олимпийския турнир по бокс . 12| 5618 |16.07.2021 Георги Киряков: Сега вече имаме двама шоумени, които се борят за една и съща публика . 8| 3722 |13.07.2021 Георги Киряков: Възможни са трети парламентарни избори за тази година . 20| 5378 |12.07.2021 Даниел Смилов: Трифонов поиска цялата власт, но това прилича на провокация за нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads