Реклама / Ads
0| 4523 |25.03.2022 НОВИНИ

Даниел Лорер: Сигналът срещу Асен Василев е заради среща, на която той не е присъствал

.
Даниел Лорер Източник: БГНЕС
Преди една година у всички нас имаше усещане за пропиляно време, усещане за вапиюща корупция, отчаяние... Така дойдохме ние, така бяхме избрани. Това коментира в ”Панорама” по БНТ Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. За тези 100 дни се случи огромна промяна за политическия дебат у нас - нещата са открити, на масата, подчерта Лорер.
 

На нас ни се наложи да управляваме няколко огромни кризи - ковид кризата, инфлацията в цените на енергоносителите, подчерта Лорер. За тези 100 дни в Европа се случи немислимото от десетилетия - война в Украйна, буквално на прага на България, допълни той.

 

Планът за възстановяван е технически готов и вече очакваме датата, на която председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде у нас, обясни Лорер.


По думите му, първият транш от европейски средства по Плана ще дойде в България това лято.

 

Тази коалиция показа, че е способна да приема бюджет на България, който вярва в нея и е способен да навакса пропуснатото през тези 10 години, заяви министърът.

 

Той коментира и арестите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и други лица от партията. Лорер обясни, че това са арести, свързани с престъпна дейност, а не с политическа дейност. Въпросът е защо българската прокуратура за пореден път отказва да предприеме последващи действия срещу определени фигури от българската държава.

 

Правосъдната реформа е най-важното, което ние сме обещали на българския избирател и ние вече запознахме, категоричен е Лорер.

 

Европейската прокуратура има изключително мащабни разследвания в момента и ние сме изключително зарадвани, че предвид липсата на българската прокуратура, европейската започва да запълва този вакуум, допълни Лорер.

 

Министърът коментира и сигнала срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

 

Подаденият сигнал е относно среща между него и друг човек, на която самият Асен Василев не е присъствал и този човек не е присъствал, това е информацията, която достигна до мен, коментира Лорер.


Коалицията е здрава не заради личности, а заради принципи, подчерта той относно участващите в управляващата коалиция партии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6330 |19.03.2022 Даниел Смилов: Арестът на Борисов - шах и мат, но за кого . 0| 3145 |17.03.2022 Даниела Везиева е назначена за член на Съвета на директорите на БДЖ . 0| 5710 |17.03.2022 Слатински до премиера: Дисертацията на Даниела Везиева е плагиат . 0| 3119 |16.03.2022 Даниел Лорер: Над 150 000 са заявките за работни места за бежанците от Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads