Реклама / Ads
18| 2791 |22.07.2024 НОВИНИ

Дарин Георгиев: Това, което събира хората в "Исторически парк" е сциентоложка секта, култ към личността

.
Източник: скрийншот
„Това, което събира хората в "Исторически парк" е култ култ към личността и сциентоложката секта на Ивелин Михайлов. Както и любовта към парите. Тези хора, се крият зад различни каузи като родолюбие и православие, но аз не видях това. Чрез техните структури практикуват сциентология. Всичко се държи на бизнес дарения, кредити, залагат имоти, паричният поток да върви към един човек“.
 

Това разкри Дарин Георгиев от партията-изненада "Величие".

 

Той добави, че хората изглеждат интелигентни.

 

„Става дума за 30-40 души, но основната философия на Михайлов е, че те не бива да се занимават с образование. Те се учат от негови семинари и курсове. Едва ли не име забранено е да записват да учат, каквото те искат., Появяват се само петък, събота и неделя в парка. През останалото време събират пари от т. нар. си клиенти, от които осигуряват кеш за Михайлов. Те са обвързани със заеми. Има си специални брокери, ипотеки, всичко е свързано с „Тогедър“, каза още Михайлов.

 

Той самият не иска да се занимава с политика като самоцел, а да помага. Затова ще внесе предложение в НС да се върне старата конституция, за да поеме някой отговорност за кризата в държавата.

 

Какво е сциентология?

 
Сциентологията (на английски: scientology) е система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард (1911 – 1986) през 1952 г. Тя изповядва смесица от наука и духовност, като вярва в безсмъртието на духа и подобряването му на Земята. Идеята за рай и ад не съществува.

 

Хъбард е автор на много книги в областта на научната фантастика, повечето от които са писани през 1930-те и 1940-те години. През 1949 г. на конференция на автори на научнофантастични книги, проведена в Ню Джърси, той заявява: „Да пишеш за 1 пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия.“

 

По време на своята писателска кариера Хъбард започва да се интересува от способностите на човешкия разум. През 1950 г. неговите проучвания биват публикувани под името „Дианетика. Модерната наука на умственото здраве.“ Днес тази книга носи заглавието „Силата на мисълта върху човешкото тяло.“

Учението на Хъбард е доста сложно и затова той издава свой речник. Според Хъбард първото нещо, което човек трябва да разбере, е: „Ти не си човек, ти си тетан“. Тетан (thetan) е духовно същество, което съществувало около 300 трилиона години. То пребивавало в различни тела и след като те умирали, влизало в друга форма на живот.

 

Според Сциентологията всеки минал живот има неестествени преживявания, наречени енграми, прилепнали към телата като кърлежи. Именно енграмите са причина индивидът да е в конфликт с обществото и да не може да се приспособи към живота. Ето защо енграмите трябва да бъдат открити и премахнати. Това се извършва чрез „прослушване“ по време на организираните от Хъбарт скъпоструващи (понякога десетки хиляди долара) курсове.

 

След „изчистването“ последователите се намират в състояние на ДТ – действащи тетан нива (OT, Operating Thetan Levels), които са 8 на брой. Намиращите се в това състояние могат да контролират себе си, материята, енергията, пространството и времето.

 

Хъбард твърди, че довършва делото на Буда на Запад. Той отхвърля християнското учение за Бога и смята, че има много богове, някои от които са по-висши от другите.

 

Разпадът на "Величие"

 

„За разпадането на „Величие“ имаше индикации още преди изборите“, каза Дарин Георгиев.

 

„Още тогава се заговори, че не се знае дали Николай марков ще е председател на „Величие“. Ивелин Михайлов заговори, че първо трябва да е подложен на изпитания и тестове, което трябвало да се случи след изборите“, допълни той.

 

Според него явно такива са били и намеренията на Михайлов – разпадът да се случи още преди партията да влезе в Народното събрание.

 

„Не мисля, че ние трябва да носим вината. Освен това ще ходим на детектор на лъжата, от който не ние страх. Да се види давали ли са ни пари и дали сме предали нечия кауза“, коментира Георгиев.

Той попада в партията, след като е работил в „Исторически парк“ и заради доброто си име в Пловдив, както самият Георгиев казва.

 

"Аз съм се занимавал в сферата на сигурността, исках да променя нещо. Имах резерви, но видях всичко в цялостна картина, след като влязохме в парламента“, казва Георгиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2203 |22.07.2024 ДАНС глобили Терзиев, не си подал документи за достъп до класифицирана информация . 0| 2189 |22.07.2024 Експерт разкри има ли изтичане на данни или корпоративна информация при глобалния IT срив . 1| 2191 |22.07.2024 Доц. Стойчо Стойчев: Политическата системата се нормалзиира. Самостоятелните мнозинства бяха аномалия . 4| 2176 |22.07.2024 Вътрешеният министър: Ситуацията на българо-гръцката граница не е цветуща. Пожарът бавно, но сигурно ще стигне до нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads