Реклама / Ads
3| 2949 |23.08.2021 НОВИНИ

Деян Стаматов: Над 35% от учителите са ваксинирани

.
Деян Стаматов
”Най-вероятно учебната година в цялата страна ще стартира по един доста различен начин”, това каза пред bTV Диян Стаматов, директор на 119. СУ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.
 

„Някъде няма да има проблем – особено в зелените и жълтите зони, но там, където нещата са в червената и тъмночервената зона, вероятността да има неприсъствено обучение е много голяма“, допълни той.

По думите му на много места директорите и педагогическите колективи трябва да се съобразят с нагласите на родителите, което не е лесен казус.

 

Според Стаматов през изминалата учебна година е имало училища, където не е било нужно да се преминава към дистанционна форма на обучение поради липса на заболели в колектива и учениците.

 

„Тъкмо локалният подход е гъвкавият и възможен за прилагане. Той обаче е малко по-специфичен, особено в малките населени места, където невинаги всички се съгласяват с взетото решение“, коментира още Диян Стаматов.

 
Според него най-потърпевши през миналата учебна година са били учениците от 5-и и 6-и клас, както и деветокласниците.

Най-опасно обаче от гледна точка на недостатъчната присъствена форма на обучение е за учениците от началния етап – от първи до четвърти клас и затова според него е добре те да преминават към дистанционно обучение последни.

 

Според официалната статистика повече от 45% от директорите в страната са ваксинирани, което според Стаматов е висок процент. "От учителите повече от 35% са ваксинираните, което също е висок процент", смята Диян Стаматов.

„Това е личен избор. Не бива при настоящата ситуация да има усещане за натиск както за ваксиниране, така и за неваксиниране“, на мнение е Диян Стаматов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2838 |23.08.2021 Личен лекар: Най-добре е учителите да се ваксинират . 2| 2863 |10.08.2021 Деян Денев и Марина Михайлова са кандидати за Съдийската колегия на ВСС . 2| 3444 |27.07.2021 Прокуратурата свързва с ”Магнитски” певицата Лиляна Деянова . 32| 86780 |25.07.2021 Асен Василев: За да дава на пенсионерите, Борисов е трябвало да взима от „приятелите“, с които играе, а не от полицаите и учителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads