Реклама / Ads
43| 11927 |14.08.2020 НОВИНИ

Ден 37: Ще счупим ръцете на Борисов, ще блокираме цялата страна / на живо/

.
“Както обещахме многократно – “ще извиваме ръцете на Борисов образно казано, докато ги счупим”. Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна”, каза днес адв. Николай Хаджигенов. В триъгълника на властта хиляди мощно скандират ”Оставка”.
 

21-22 часа:Протестиращите пак блокираха кръстовището до румънското посолство

 

Протестиращите стигнаха до Орловия град на София и подкрепиха хората, които стоят на блокадата.


.
Младежи поиграха волейбол покрай орлите.


.
.

 

 

 

 

След като изпяха химна протистиращите тръганаха на обичайното шествие към Софийския университет.

 


.

 

20-21 часа: Тази вечер има много повече хора на площада пред президенството, отколкото в други вечери.  Протестиращите мощно скандират "Оставка".

 


.

Един след друг оратори се качват на трибуната и призовават за оставка на правителството и предсрочни избори въпреки днешната реч на премиера Борисов за конституционни промени.


.

 

Оживено се коментира обръщението на премиера и заявката му да се оттегли, ако парламентът вземе решение за свикване на Велико народно събрание. Млад мъж попита околните какво означава да се оттегли премиерът - дали оставка на правителството или лично оттегляне. Някои обясниха, че Борисов е щял да посочи заместник.

 

Има очаквания президентът да излезе на площада, но към този момент това не е факт.

 

18-20 часа: Протестиращи заявиха, че не приемат предложението на Борисов за нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание. Според тях „вълкът козината си мени, но нрава – не“ и по този начин той цели само да спечели още време във властта. Те продължават да настояват за незабавна оставка на кабинета и провеждане на предсрочни избори.

 


.

 

Варна: За поредна вечер варненци са по улиците на града в знак на протест срещу правителството. Протестиращите се събраха пред Общината и в момента вече са пред Катедралата.

Тяхното намерение е да блокират Аспарухов мост. По улиците ехтят познатите възгласи: ”Оставка”, „Мафия” и „Гешев е позор, оставка и затвор”.


.

 

Записите му се оказаха автентични, чекмеджето му бъкано с кюлчета и пачки, министрите му хора на Пеевски, нашият Велико Народно Събрание щял да ми свиква...Народе, хайде покажи малко характер не само когато ти блокират достъпа до морето и магазина! Срам и позор за всички нас, ако позволим на тези крадци да ни пренапишат Конституцията!, заяви предприемачът Георги Иванов.

 

АМ "Струма": Протестиращи, хванати с вериги един за друг, направиха опит да блокират пътя за "Кулата". На място има много полиция, която не им позволи да затворят главния път, а само страничния, съобщи bTV. Протестът образува голяма задръстване, но по-късно движението се нормализира.


.

 

15-18 часа:“ Водени от Николай Хаджигенов протестиращи блокираха пътя за Калотина днес след обяд, прие което се образува опашка от 15 км автомобили.

 

В 37-ия ден на протести в София остава блокадата на кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

 

Гурково: Протестиращи спряха и движението на старопланинския "Прохода на републиката"


.

АМ: Тракия: Протестно шествие забави движението по автомагистрала Тракия. Ген. Димитър Шивиков развя трицветника.


Русе: Блокада на "Дунав мост" край Русе предизвика километрично задръстване. Жандармерията отбива колите в дясно за "проверка на документи".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6664 |11.08.2020 Л. Кольовски: Не разбирам инатлъка на Борисов, отправил се е към позора на Тато . 21| 8070 |07.08.2020 Владо Береану: Имаме едно истинско ”отровно трио” - Борисов, Симеонов, Каракачанов . 33| 9938 |07.08.2020 Арестуван във Варна: Г-н Борисов, живи факли ли чакате, за да подадете оставка?! . 9| 7513 |05.08.2020 Ценен съвет за редиците на ГЕРБ: Ако днес ви заговори Борисов, целунете му ръка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads