Реклама / Ads
5| 4914 |23.01.2017 НОВИНИ

Депутат, запушил улица в Симеоново: Има ли начин да спрем репортажа за това?

.
Това е депутатът Борислав Миланов
История за депутат от Реформаторския блок, който не допуска собственичка до имота й, след като го е закупил добросъвестно, но впоследствие жената е спечелила съдебните дела и си е върнала парцела, разказа Би Ти Ви. След разкритието депутатът пита дали може да се спре разслдването, но получава отрицатилен отговор.
 
Народният представител опитва обаче да спре този репортаж. Стайка Авджиева получила имота в Симеоново през 1967 г. , 600 квадратни метра, по тогавашен план за раздаване на терени около столицата за благоустрояване. Семейстото си купило малко бунгало. След 1990 г. хората с такива бунгала получили право да закупят от общината парцелите и Авджиеви платили за своя имот. Тогава облаче започват реституционни процеси и масови злоупотреби с терени. Шефът на общинската техническа служба си вади документи, че е наследник на парцела на Авджиеви и на съседения и се сдобива с две съдебни решения, с които ги придобива. Именно неговата служба е една от тези, без чието решение не може да се реституира земята, се обяснява в разследването. Става дума за инженер Иван Божилов, спомня си възрастната днес Стайка Авджиева. "Бил съм някъде по веригата - окей, работил съм там", лаконичен е по телефона потърсеният за коментар бивш високопостовен общински служител. Сдобивайки се с вече окрупнения парцел - на Авджиеви и на съседите им, семейството на инженера веднага го препродава на семейството на активиста от СДС Борислав Миланов, който днес е депутат от РБ. Не мога да кажа след 16 години какво, как и къде, обяснява депутатът, потърсен от тв екипа. След 16 години съдебни битки Авджиева доказва, че имотът й е отнет неправомерно, т.нар. му наследници никога не са го притежавали, а реалните собственици са били обезщетени.

Междувременно обаче депутатът Миланов е построил 3-етажна къща от 500 квадрата на окрупнения имот, а този на Стайка ползва за двор. От 4 години нямам достъп до имота, твърди Стайка. Дадох им ключа, когато се сдобиха с изпълнителен лист, а и всичко е отворено, твърди депутатът. Шикалкави толкова години, завзема нашата законна улица - затворил я е с метална врата, а там е лицето на нашия имот с входа, обяснява възрастната жена. На кадрите в тв репортажа се вижда преграждането, а от общината уточняват, че тази улица е публична общинска собственост. Докато правят проучване по сигнала, от общината установяват още, че на същата тази приобщена улица депутатът е построил беседка с барбекю. В районната администрация няма одобрени строителни книжа за това. Никой не минава, затова съм сложил там една желязна врата - ако някой иска, да я ползва, но трябва да се охранява, обяснява Миланов защо е заградил. Ключът, който ни е дал, не работи той отказва да се занимава с ключар, а ние не можем и да надникнем в имота си, категорична е обаче възрастната жена.

Минути след разговора си с тв екипа Миланов звъни по телефона и казва: "С оглед на предстоящата кампания не мисля, че това ще ви направи добра услуга. Какъв е начинът да се обадя и да говорят това да го спреме. Или няма шанс да го спреме това нещо?". След като журналистът иска депутатът да изясни какво точно има предвид, той пита директно: "Какъв е шансът да го спрем репортажа?" Никакъв, отвръща журналистът. Освен това общината научава, че тази улица вече не съществува.

Борислав Миланов е избран благодарение на преференции от благоевградската листа на РБ. Той е от партията на Божидар Лукарски, няма нито едно изказване от трибуната на НС през първата година на мандата си. Депутатът е юрист. Декларира, че няма никакви юридически притеснения по този случай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5750 |28.11.2016 Коли масово паркират върху велоалея на нова улица в София (Снимки) . 1| 3803 |25.10.2016 Новоремонтирана улица вбеси столичани . 0| 4011 |24.10.2016 Оставиха в ареста психично болен, наръгал мъж на улицата . 0| 4219 |12.10.2016 Мъж почина на столична улица, докато чака линейка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads