Реклама / Ads
80| 6994 |30.06.2011 НОВИНИ

Депутати: Правите ни маскари, навързани като свински черва!

.
Народните представители усърдно отбраняват страничните си доходи. Имало текстове забраняващи консултантските дейности, но те не се спазвали и от депутати, и от министри, казаха депутати, но се възмутиха, че всички се разглеждали под общ знаменател.
 

Ст. Данаилов се снима в киното, М. Манолова е адвокат, А. Пантев - преподавател
, те изкарват пари и другояче, не само като депутати, коментира по БТВ страничните доходи на народните представители П. Курумбашев от КБ. Не приемам случая с колегата от ГЕРБ Р. Стоилов, който имал кредити над 1 милион лв., добави той. Курумбашев каза, че бил давал заеми и така отговори на въпроса, че имало слухове за това, че се занимавал с лихварство.

Има текстове в закона, които забраняват консултантските дейности, друг е въпросът, че те не се спазват и от депутати, и от министри, каза Д. Гяуров от Синята коалиция и даде за пример министъра на вътрешните работи. Този въпрос е въпрос на лично решение, аз като адвокат имам право да адвокатствам, но не го правя, добави той.

Има разлика между лобизъм и консултантска дейност, добави по темата А. Анастасов от ГЕРБ. На адвокатите в парламента е разрешено да практикуват, за да не губят квалификация, каза той. По казуса Л. Иванов той добави, че имало органи, натоварени да разрешат въпроса и попита има ли засега основания за недоверие.

В общественото пространство се опитвате да наложите тезата, че всеки един е маскара, а други маскари го разглеждат и всички са навързани като свински черва. С въпроса за г-н Иванов обвързвате нещата по този начин: трима маскари се разследват друг, така водите разговорът, възмути се Курумбашев.

Не бива да изхождаме от частния случай, каза и Д. Гяуров. Трябва да се приемат правилата за етично поведение на народните представители, поиска Анастасов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4830 |13.06.2011 Скрито правителство на Първанов целял вотът . 16| 6065 |07.06.2011 Рано настъпва денят на българската свобода от правителството у нас . 45| 4919 |21.05.2011 С. Станишев: Правителство е вредно за страната, то трябва да си ходи . 72| 8669 |19.05.2011 Доган: Правителството е пълен провал; идват предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads