Реклама / Ads
7| 14619 |11.02.2022 НОВИНИ

Депутатката Елисавета Белобрадова: Силата на ГЕРБ и ДПС напоследък е да измислят лафове

.
Елисавета Белобрадова
Няма пенсионери, които да са получили по-малка сума, отколкото в периода от октомри до декември миналата година, това заяви депутатът от ДБ Елисавета Белобрадова. По нейни думи, несъответствията в ковид добавката са били „ПР фокус”, който е използван от опозицията в парламента. „На опозицията голямата им сила напоследък е да измислят лафове”, коментира Белобрадова.
 

Още от предното народно събрание има комуникационен проблем с пенсиите зарадо ковид добавката. Тогава още Асен Василев предложи да има само актуализиране на пенсиите, а ГЕРБ и ДПС искаха добавки. И сега се получава така, че пенсионеритене могат да разберат, какви пари получават, каза още тя пред Нова телевизия.

 

"Идеята е да не се стига до отнемане на ковид добавката, а тя да бъде инкорпорирана в пенсиите. Хората да не получават като сума по-малко пари, но да я няма тази двойнственост", заяви още  зам.-председател на социалната комисия към Народното събрание Елисавета Белобрадова.

 

"Настояваме да се проведат разговорите със засегнатите групи, защото това беше първият ангажимент към избиратели и първото коалиционно разбиране за достигане на ясен механизъм как да се увеличи максималния осигурителен доход, за да могат хората да са наясно как ще се увеличи той

 

"Сигурна съм, че бюджетът няма да падне. Мисля, че всички опасения са напразни. Ще се приеме бюджета. Ще разговаряме на коалиционно ниво и при тези разговори ще се стигне до решение", заяви тя по въпроса с крайното гласуване на Бюджет 2022.

 

Депутатът от "Демократична България" отказа да потвърди, че от формацията ще направят отсъпки при дебатите по темата, но подчерта за пореден път, че уточняването на проблемите е въпрос на разговори между коалиционните партньори.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2952 |28.11.2021 Елисавета Белобрадова, ДБ: Не са се водили разговори за лица . 6| 5117 |26.11.2021 Елисавета Белобрадова за преговорите: Има предложение за безплатни детски градини и ясли . 31| 10171 |22.05.2021 Елисавета Белобрадова: Какво става с тия медии? Да пуснат порно, по-морално е . 8| 6093 |09.11.2020 Проф. д-р Елисавета Наумова: Подкрепата на имунната система не може да е безразборна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads