Реклама / Ads
0| 3809 |07.04.2022 НОВИНИ

Der Spiegel: Германското разузнаване е прихванало разговори за убийствата на цивилни в Буча

.
Източник: EPA
Германското федерално разузнаване прихвана радиокомуникациите на руските военни, в които са обсъждали убийството на цивилни в украинския град Буча близо до Киев, съобщава Der Spiegel.
 

Според изданието разузнаването е съобщило за това в парламента на 6 април. Сред материалите на доклада са представени няколко записа на прихванати комуникации. И така, в един от диалозите военните обсъждат убийството на велосипедист, в друго радио съобщение мъж казва, че войникът първо трябва да бъде разпитан и след това застрелян.

 

Прихванатите разговори също така предполагат, че убийствата може да са извършени и в други окупирани от Русия райони, включително в околностите на Мариупол, който е под обсада от няколко седмици.

 

Германското разузнаване заключи, че убийствата на цивилни не са случайност или инициатива на някои военни. Те, според спецслужбата, биха могли да бъдат част от „ясна стратегия“ за „сплашване на цивилното население и потискане на съпротивата“, като в това могат да участват наемници от руското ЧВК „Вагнер“. Предполага се, че те са изиграли водеща роля в зверствата. Известно е, че групата е извършила подобни зверства в Сирия. Някои очевидци разказват, че в Буча е имало чеченски части.


Според източници, запознати с аудиозаписа, в него войските са говорили за зверствата, сякаш просто обсъждат ежедневния си живот. Това показва, че убийството на цивилни се е превърнало в стандартен елемент от руската военна дейност, потенциално дори част от по-широка стратегия. Целта е да се всява страх сред цивилното население и по този начин да се намали волята за съпротива.


Der Spiegel научи, че някои от записите показват, че инциденти като тези в Буча са се случвали и другаде. Съобщава се, че има индикации за потенциални зверства в района около Мариупол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11355 |06.04.2022 Украинското разузнаване: Започна „ловът на месаря от Буча” – руски командир /видео/ . 0| 3414 |06.04.2022 Британското разузнаване: Телата на убитите в Буча лежат на улиците от края на март . 0| 4268 |01.04.2022 „Може да бъде убит“: Бивш шеф на UK разузнаване загатна каква съдба очаква Путин . 0| 3742 |31.03.2022 UK разузнаване: Руски войници в Украйна отказват да изпълняват заповеди и саботират оборудването си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads