Реклама / Ads
14| 3103 |16.01.2023 НОВИНИ

Десетки все още под руините на ударения от руски ракети блок в Днипро. Вижте града преди руснаците

.
Удареният с ракета жилищен блок
Между 30 и 40 души може да са под руините на поразения в събота жилищен блок в украинския град Днипро. 30 души загинаха, след като руски ракети удариха сградата. 30 други са в болница, а 12 души са в критично състояние. 
 

Малка е надеждата на спасителните служби да извадят оцелели от развалините. Десетки успяха да се измъкнат, но и много са в неизвестност.

 

Спасителните служби посочват, че са чули хора, крещящи за помощ под отломките от 9-етажната сграда в източния централен град. Акцията по спасяването на пострадалите се случва при минусови температури, което затруднява спасителите.


Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че жилищният блок е бил ударен от руска ракета Х-22, за която е известно, че е неточна и че Украйна няма противовъздушна отбрана, за да я свали. Ракетата от съветската епоха е разработена по време на Студената война за унищожаване на военни кораби.


.
Така е изглеждал Днипро преди руската агресия...


Русия изстреля две вълни от ракети срещу Украйна в събота, поразявайки цели в цялата страна, докато битките продължават да се водят на бойното поле в Соледар и Бахмут.


Москва, която нахлу миналия февруари, удря енергийната инфраструктура на Украйна с ракети и дронове от октомври, причинявайки масови спирания на тока и прекъсвания на централното отопление и течащата вода.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към руските граждани след атаката и осъди "страхливото им мълчание". 


"Един ден същите тези терористи ще дойдат и за вас. Злото е много чувствително към страха. Винаги помни онези, които се страхуват и се опитват да се скатаят, да се спазарят. Когато злото дойде за вас, няма да има кой да ви защити", посочи Зеленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3243 |15.01.2023 Десетки хора в София поискаха България да даде убежище на руснаци - противници на войната в Украйна . 0| 3119 |02.01.2023 Десетки хиляди почитат папа Бенедикт XVI . 1| 3235 |24.12.2022 Десетки вярващи се събраха на празничното вечерно богослужение в катедралата ”Св. Александър Невски” . 2| 3067 |12.12.2022 ВСС предлага вдигане на десетки съдебни такси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads