Реклама / Ads
27| 8627 |10.03.2016 НОВИНИ

Дянков: Ако Борисов не се справи с корупцията, ще дойдат крайно леви или десни

.
Симеон Дянков
Някои идеи на Москов са вредни за обществото, а също и за сигурността, коментира по НТВ бившият финансов министър Симеон Дянков. Като „ексцентрична” идея той посочи снемането на пръстови отпечатъци, идентични с тези за паспорти, което, особено ако поръчката се даде на турска фирма, може да застраши сигурността не само на българските граждани, но и на европейските. според него поръчката за биометричните данни трябва да се спре, но това не трябвало да се прави от премиера, не било част от неговата работа, а на КЗК.
 
Тр. Трайков още подхвана темата за картел на горивата, но и това е работа на КЗК, каза Дянков. И посочи примера от Варна, където с малко подбиване на цените, те паднали рязко. Следователно, ако не за картел, то поне за споразумение можело да се говори.

 

В сектор крупно строителство лесно може да се направи анализ има ли споразумение, смята той.

 

От ЕС през последните 7-8 години сме получили около 18 милиарда, част от тях в селското стопанство. В момента Борисов правилно дава сигнал, че нещата трябва да се изчистят, но не трябваше да се стига дотук, каза Дянков и посочи, че в производството няма ефективност. Ако премиерът не се справи с корупцията по високите етажи на властта, може да влязат крайно леви или крайно десни в управлението, както в други европейски страни, каза той.

 

Танов е голяма загуба за българската администрация, направи много, подхвана голяма част от тези борби, които започват да излизат, каза Дянков. Това му костваше здравните проблеми, ще ни липсва, ако имаше повече хора като него, щяхме да сме в друго положение, смята той.

 

По-добре бежанците да се спират, преди да влязат в ЕС, каза още Дянков, който сега преподавал международни финанси в Лондонското училище по икономика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4634 |09.03.2016 Нинова: Монополите ще скачат на главите ни заради Борисов . 27| 5830 |09.03.2016 Атанасов: В огледалото Борисов вижда Радан Кънев като алтернатива на управлението си . 11| 4522 |09.03.2016 Борисов се обясни в любов: Радан Кънев го обичам много . 6| 5529 |09.03.2016 Борисов: Тече проверка по поръчката, възложена на "Водстрой 98" за охрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads