Реклама / Ads
97| 12356 |29.11.2011 НОВИНИ

С. Дянков: През 2015 ГЕРБ ще са власт, но аз няма да съм министър!

.
Симеон Дянков
Сега няма за какво да се преговаря, защото парите ги няма! Колкото и стачки да има, това е положението; разговорите за допълнителни пари са просто безпредметни, отсече Дянков и каза, че сред зърнопроизводителите имало мултимилионери.
 

Свикнал съм с нелицеприятните думи, но важният въпрос е, че в последния месец в Европа станаха лоши неща, които определят и нашата фискална позиция, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той изреди падането на гръцкото правителство, на италианското, влизането на Белгия в рецесия. През последния месец има драстични промени на външната среда и ако не реагираме сега, след 3 месеца ще сме в хаос, предупреди Дянков.

Сега бюджетът е определено оптимистичен, засега имаме буфери, защото сме изчислявали бюджета на 1% растеж, каза Дянков. Колкото и стачки да има, няма за какво да се преговаря, защото парите ги няма; през следващата година не можем да говорим за по-оптимистичен сценарий.

По най-нисък дефицит сме трети или четвърти в Европа. Меркел казва, че еврозоната е в опасност, трябва ни друг съюз, фискален, те ни посочват сред 8-те държави, които ще влязат в него, напомни Дянков. Ако има трус в еврозоната, за да се запази тя, този фискален съюз би я спасил, а ние сме готови за него.

Парите са такива, каквито са, съобщи Дянков на зърнопроизводителите. Разговорите за допълнителни пари са просто безпредметни, добави той. Сега е дошъл моментът за реформи, вкл. и в силовия сектор, смята Дянков. Ако сега не започнем с нереформирани структури като пенсионната система, БДЖ, зърнопроизводството и пр., после ще бъде късно. В зърнопроизводството имало мултимилионери, имало такива, които взимали от държавата 30 милиона лева. Да продължават стачката в БДЖ, нищо няма да правим, каза той. ще създадем нова компания, без тежестите на старата, предупреди той. Сега искаме малките производители, които произвеждат зеленчуци, мед и пр., да получат пари, съобщи Дянков и каза: "Извинявам им се, ето сега им се извинявам!"

През 2015 г. ГЕРБ ще са на власт, но аз няма да съм финансов министър! Живеем един живот, обяви Дянков. Той не съжалявал, че характерът му бил труден, само така можел да си върши работата. И обясни, че носи червен конец на ръката си, защото му бил подарък от финансовия министър на Израел.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 5977 |02.11.2011 Дянков: Повече пари за БАН няма, нека сама си помогне . 29| 4989 |18.10.2011 С. Дянков: Кризата премахна клишето “Изток-Запад” . 78| 7305 |25.08.2011 С. Дянков: Цветанов е по-силен от мен! . 87| 6057 |10.08.2011 Дянков: Стабилни сме финансово, сочат ни за пример в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads