Реклама / Ads
10| 5404 |22.03.2008 НОВИНИ

"DIE PRESSE" се позовава на FROGNEWS

.
Авторитетният австрийски ежедневник “Die Presse” изгражда материал за България върху наши информации, цитирайки ни дословно, а накрая пита дали ще бъде арестуван Румен Петков.
 

Под заглавие „България: арестуваха висш антимафиот”, австрийският вестник “Die Presse” поднася на своите читатели синтезирана информация за мегаскандала с арестувания зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов, позовавайки се именно на нашето издание. Очевидно е, че австрийските колеги подробно са следили информациите ни, защото, описвайки детайлите, те плътно ги следват, като включително и ни цитират дословно. Разбира се, по правилата на коректната европейска журналистика – позовавайки се на източника.

„Всяко чудо за три дни казват в България и считат, че това ще е типичното протичане на поредната корупционна афера”, започва в началото на материала си австрийското издание. След като подробно се спира на скандала и на следите, водещи към „Винпром - Пещера”, австрийският ежедневник пише дословно: „Междувременно в центъра на вниманието влезе въпросът за това какви европейски субсидии е получил Винпром „Пещера”. В последно време ЕК замрази частично субсидиите от трите фонда ИСПА, САПАРД и ФАР. По информации на онлайн медията „Frognews.bg“ от Агенция „Митници” са докладвали на премиера С. Станишев, че в продължение на шест месеца приходите от акцизи върху етиловия алкохол са спаднали със 17% и държавните вземания съответно са намалели с 85 млн евро. Тъй като обаче акцизът върху традиционната българска напитка - ракията беше увеличен драстично от началото на 2007 г. по настояване на ЕС, а „питейното” поведение на българина не е променено, спадът не може да се обясни по легален път”, цитира ни почти мотамо австрийският ежедневник.

 От аферата "Иванов" обаче сега много неща ще станат понятни, предполагат колегите от “Die Presse” и накрая си задават следния въпрос - "Haft für Innenminister?" Преведено на български език, това означава: "Ще има ли арест за вътрешния министър?"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5305 |18.02.2008 Frognews.bg стана на 1 година. Невероятно, но факт! . 0| 4793 |10.01.2008 "Die Presse": България напира да си реактивира АЕЦ "Козлодуй" с филм . 7| 6432 |28.11.2007 Вестник „24 часа" и Frognews.bg като герои на „Изгубени в превода" . 8| 5111 |02.08.2007 Frognews.bg коригира сайта на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads