Реклама / Ads

 

8| 7380 |22.09.2020 НОВИНИ

Димитър Шивиков: Елитът ни е зависим, щом казва „онези от Брюксел“ или ”началниците“

.
Димитър Шивиков
Отново е 22 септември - дата с особен исторически заряд, начало на политическата ни самостоятелност и независимост. Аз съм убеден, че в днешния глобален, непредвидим и бързо променящ се свят никой трезво мислещ българин не си прави илюзиите, че България може да бъде напълно независима. Фактът, че днес България е равноправен член на НАТО и Европейския съюз е доказателство за това.

Самото членство означава, че ние доброволно сме делегирали част от държавния суверенитет, но тук е смисълът и разковничето на споделения суверенитет. За мое съжаление и допускам, че за съжаление на много мои сънародници разбирането и в поведението на нашите политици се чувства една осъзната българска малоценност сред нашите партнъори от съюзите, в които членуваме.

 

Като доказателство бих споменал думи, казани от политиците ни като: „онези от Брюксел“ или ‚началниците“. Всичко това показва по категоричен начин, че България и българският народ в лицето на „лидерите“ ни продължаваме да бъдем зависими от другите страни т.е. решенията за нас се вземат без нас и далеч от нас. В този смисъл моята мечта е елитът ни да предлага и да взема независими решения за съдбата на Отечеството ни именно тук в България. Историята обективно посочва, че преди 112 години е било тежко и трудно на тогавашните политици да се опълчат на Великите сили, но явно те са имали гръбнак и са устискали на натиска на интересите на Великите сили като са обявили Независимостта на княжеството и по този начин правейки релация с днешното време са казали едно категорично "не" на чуждите домогвания, които винаги са в наш ущърб, докато днешните ни управници твърде често казват "да".


Лидерите ни от онова време са били държавници с характер и строители на България защото са се уповавали на народа. Един от тях е бил генерал Стефан Паприков, който със своята решителност и чувство на национална отговорност е затвърдил решението за обявяването на Независимостта сред колебаещите се. Славна е нашата история, непресъхващ извор на силата на българския дух и огромна заслуга за това имат българските военни, защото благодарение на младата войска и нейните командири по най-категоричен начин бяха защитени двата изцяло самостоятелни акта на Съединението и Независимостта. Нашите военни лидери след приключване на активната служба се доказват и като национално отговорни политически дейци, примери безчет.


И днес 112 години от онзи паметен ден, изпълнен с надежда и увереност в бъдещето на Родината в нейната независимост и просперитет, сме отново пред дилема дали да следваме примера на нашите предци или да продължаваме да бъдем слуги на чужди господари. Първата крачка към връщането на националното ни самочувствие е да се съберем днес на площад "НЕЗАВИСИМОСТ" и да заявим категорично, че искаме и че ще получим ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и народното събрание. Уважаеми приятели, да бъдем активни, отговорни и уверени в промяната. Тя ще дойде ако истински я искаме. Нека бъдем независими в правото си да определяме нашето и на децата ни бъдеще. Честит празник! Да живее независима България и Бог да ни закриля!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 61| 21800 |18.09.2020 Димитър Ганев: Целият връх на българската власт е работил за турското посолство . 16| 7552 |13.09.2020 Димитър Стоянов: Да разбирам, че герберската опорка с Решетников е несъстоятелна вече . 15| 5167 |05.09.2020 Родни писатели искат разследване на насилието над журналиста Димитър Кенаров . 12| 3546 |03.09.2020 АЕЖ осъди полицейското насилие над журналиста Димитър Кенаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ