Реклама / Ads
28| 6056 |19.08.2014 НОВИНИ

Б. Димитров за ФРОГ: 40% от мюсюлманите не гласуват за ДПС

.
Само 60 на сто от мюсюлманите в България гласуват за ДПС, останалите дават гласа си за други партии - ГЕРБ, БСП, НДСВ. Това каза за Фрог нюз директорът на Националния исторически музей и биш министър без портфейл Божидар Димитров,коментирйки думите на Бойко Борисов, че ще вкара десетина мюсюлмани в управлението, ако ГЕРБ спечели изборите.
 

Мюсюлмани в управлението винаги е имало. През 2009 г.на изборите в Руенско спечелих 1200 гласа, а там има 10-12000 мюсюлмани. 10 процента не са малко. И от ДПС признават, че само 60 на сто от мюсюлманите гласуват за тях, допълни професорът. Като спекулации той определи коментарите, че ще има коалиция между ГЕРБ и ДПС след изборите.

Бившият министър без портфейл коментира и една бъдеща коалиция между ГЕРБ и БСП. Според него всичко зависи от резултатите от изборите. "Нека говорим на 5 октомври след 19 часа. БСП може да е на трета или четвърта позиция.И това е възможно. Ако ДПС се напъне, като нищо ще има 600 000 гласа.Пък може БСП да бъде и след г-н Бареков. В един момент той може да се окаже втора политическа сила.Сключи споразумение с "Лидер" , утре Господ знае с кой...Реформаторският блок напира с такава мощ, с такава сила. Радан може да стане министър-председател. Всичко е възможно.", разсъждава Божидар Димитров.

Нямам засега амбиции да заемам министерско кресло, заяви проф. Димитров.Ако ми предлагат министър на енергетиката, естествено няма да стана.За другите министерства кандидатури колкото щеш. Имаше и мюсюлманин министър на културата, допълни той.

"Панагюрското  златно съкровище е открито случайно през 1949 година и е поместено в Пловдивския исторически музей, където остава до 1974 година. След това е  взето за една изложба в Париж и години наред обикаля света.През 1984 година е наредено в експозицията на НИМ", разказа на пресконференция  директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.

От 1989 година насам периодично се появяват съмнения за  автентичността на съкровището, които обаче не идват от професионалната гилдия. През 1996 година е направен най-сериозният химически анализ,  с който се установява състава на златото на всеки един елемент.

Интересен елемент от настоящото изследване за доказване на истинността на  съкровището е, че този път ще бъде изследвана специално част от един от елементите на ритон, останал в Пловдивския исторически музей, който до момента не е изследван.Тази сутрин,  под специална охрана, въпросното крило е донесено в НИМ, ще бъде подложено на анализ и след това отново върнато в Пловдив.Експертизата ще  бъде направена от частна австрийска фирма, в която обаче работят българи.

"Аз още от сега знам какъв ще бъде резултатът от изследването",  заяви проф. Димитров и отсече, че няма съмнение за това, че съкровището не е копие.По отношение на сценария за продажба на Панагюрското  златно съкровище директорът на НИМ изтъкна, че продажбата на това злато е нарушение, а от друга страна - няма кой да го купи.

Резултатите от пробите ще бъдат готови до края на месеца, но проф. Божидар Димитров повтори, че няма никакви съмнения за автентичността на съкровището.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4881 |19.08.2014 О.Октай: ГЕРБ руши монопола на ДПС сред мюсюлманите . 13| 6492 |18.08.2014 Тодор Тодоров пред Фрог: Младежът, залял Нона с боя е психопат . 21| 6393 |14.08.2014 Д. Йончев пред Фрог: С това правителство сме в зоната на здрача . 4| 5078 |14.08.2014 Танов си избра за заместници Божидар Алексов и Розалия Димитрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads