Реклама / Ads
2| 4712 |05.07.2009 НОВИНИ

М. Димитров гласува електронно; Янев - против мафията

.
Лидерът на СДС гласува във Източник: Вяра Йовева
Доган и Местан гласуваха заедно в Кърджали, Царя пуска бюлетина срещу "корумпирана Бърлария".
 
Лидерът на ДСБ Иван Костов се оказа най-ранобуден и беше първи сред лидерите на партиите, отишъл да гласува на днешните парламентарни избори в кв. "Драгалевци". Той е оптимист за участието на партията му в бъдещото управление на страната, но ако преговорите за правителство се проточели, можело да се стигне до съставяне на кабинет към края на август. Дори се надявал "сините" да спечелят двуцифрен процент. Съпартиецът му от "Синята коалиция" Мартин Димитров и лидер на СДС изпробва новото електронно гласуване във "Френската гимназия". Верен на себе си, той не пропусна да подскаже произхода и идеята за новия изборен метод с думите: "Внесохме закон за електронно гласуване, при който всеки човек от вкъщи може да гласува. Това е бъдещето. Ще направим всичко възможно да се случи в България." Димитров е гласувал "за промяна и за нова България".
В традицията на своите възгледи Волен Сидеров пусна бюлетина в урната за премахването на протурския режим, който управлява България. "Всички българи трябва да гласуват така както аз гласувах - да свалим този режим и да не се оплакваме утре, че ни управлява един турски мафиот.", бяха първите му думи след упражнения вот. Симеон Сакскобургготски пък бе посрещнат с пита и мед. Деца поднесоха букети на лидера на НДСВ в Горубляне. Той не пропусна да припомни, че изборите са уникални, тъй като за пръв път са в рамките на ЕС. Кобурга е пуснал бюлетина, за да махне етикета "корумпирана страна, лепнат на България.
Шефът на РЗС Яне Янев гласува в родния Сандански "срещу мафията в България". "Гласувах за справедливост, защото 20-годишният преход уби огромна част от справедливите в българския народ. Гласувах срещу политическата мафия, която опозори системата, направи я да ерозира и направи дълъг политически преход. Ние сме силно обезпокоени от това, което се случваше вчера в следобедните часове - в Турция цели телевизионни корпорации бяха впрегнати да агитират изселници да гласуват два пъти - веднъж в Турция в 6 часа сутринта, и втори път с организираните чартърни автобуси в България. Още утре ще поискаме да се преразгледат дипломатическите отношения между Турция и България.", заяви Янев.
Ахмед Доган остана лаконичен пред репортерите в Кърджали с думите "Гласувам за демократична България", придружаван от Лютви Местан. Мажоритарният кандидат на НДСВ в София пък се пошегува "Имах колебания за кого да гласувам." Рожденикът днес и основен претендент за НС Румен Овчаров пусна бюлетина "за тези, които могат, за приемственост и стабилност."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5399 |05.07.2009 Станишев гласува в "музикалното"; Доган - в Кърджали . 2| 5056 |04.07.2009 МВР ще съдейства на гражданите да гласуват . 14| 5279 |02.07.2009 Анкара даде амнистия на българските турци, за да гласуват . 10| 5062 |01.07.2009 Министър Димитров в скандал с дипломатически имот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads