Реклама / Ads
26| 6848 |08.06.2012 НОВИНИ

Б. Димитров сънувал Богородица преди взривовете в Челопечене

.
Божидар Димитров
Созопол ще се побратими с града на граф Дракула, който е българин и това отдавна е доказано от историците. Поне стотина вампири са намерени досега при разкопки у нас и всички те са описани от големите ни етнографи. От всичко ценно и разкопано обаче оставал предимно вампирът заради жълтината.
 

Преди взривовете в Челопечене преди години Божидар Димитров сънувал Богородица, без да знае, че е точно тя, но жената от съня му казала, да спасява хората си в НИМ. Казала още, че няма да загине никой. Той се събудила а малко по-късно станали и отекнали и същинските взривове, припомни си шефът на НИМ по БНТ. Според него човешката лакомия стояла в основата на всичко това заради утилизацията на боеприпасите, която се прави.

Разбираем е огромният интерес към последните разкопки, от които излезе "вампирско семейство" край Созопол, каза Димитров и добави, че му е малко мъчно, че други, по-важни разкопки не са срещнали подобна рецепция. Това не е първото откритие на вампир, поне стотина са намерени досега, те са описани от големите ни етнографи. Последната статия била от 1983 г., точно за вампирите в българската народна митология. Някои хора се считали за вампири приживе, а за да не смучат хорската кръв след смъртта им, при погребението са ги пронизвали с железен предмет в сърцето. Димитров отново обърна повече внимание на църквата и крепостните стени.

Възможно било Созопол да се побратими с града на граф Дракула, който е българин и което отдавна е доказано от историците. Самите румънци признавали, че графът е говорел и пишел на български, защото това е бил официалният език там. Няма указ на румънски владетел, който да е на румънски, всички официални актове на държавата и на църквата на са търновското наречие след реформата на патриарх Евтимий, напомни Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 16434 |04.06.2012 Б. Димитров: Пръдне ли Брюксел, ние се насираме . 42| 6482 |17.05.2012 М.Димитров: Ще гоня до дупка всеки, който иска да предаде СДС . 72| 5919 |16.05.2012 Мартин Димитров: Има план за унищожаването на СДС . 13| 5371 |15.05.2012 Плевнелиев знаел за оставката на Димитров още в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads