Реклама / Ads
66| 9483 |29.01.2012 НОВИНИ

Димо Гяуров: Цветанов насърчава безобразията в МВР

.
Много е неприятно това, което се случва в МВР. Но това не е първа или втора серия, а част от безкрайна драма с този министър.Това каза пред БНР Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция, член на подкомисията за парламентарен контрол върху дейността на НРС, НСО и служба "Военна информация" към МО.
 

  

Господин Цветанов дойде и се накара и на народните представители и се държа абсолютно грозно и това не прави чест нито на него нито на МВР, нито пък прави услуга на полицията. Защото това е волно или неволно насърчаване на следващи безобразия. Вместо да каже: да, случи се неприятност, някой в ниските нива е направил грешка, превишил е правата си, министър Цветанов по този начин предопределя случването и на следващи подобни безобразия, подчерта Гяуров.

 

Гяуров коментира и конфликта между министър Цветанов и съдия Мирослава Тодорова. Според него за първи път имаме такъв конфликт със съдебната система и за първи път е в толкова недопустим размер. "Министърът заблуждава обществеността. Специално за тази съдийка, говорейки за забавянето на мотивите, министър Цветанов или не знае, или съвсем целенасочено заблуждава хората, че са произтекли страхотни вреди от това, че е извършила забавяне на мотивите. Забележете, че става дума за забавяне не на присъда, а на мотиви. Присъдите са произнесени. Имаме осъдителната 8-годишна присъда. Съдията не е написала мотивите, което предотвратява възможността осъдения да обжалва, но нищо фатално не е настъпило", категоричен е Гяуров.

 

За помилванията, направени от бившия вицепрезидент Ангел Марин, Димо Гяуров посочи, че когато атаката е насочена към политици и бивши администратори в държавата, най-често самата атака е политическа. Давам си сметка, че сме изправени пред огромна драма.

 

Ако се окаже, че вицепрезидентът Ангел Марин не е имал указ за помилванията, действията му са абсолютно нищожни и всичко, което той е подписал не е произвело никакво действие. Може да се окаже, че хаосът е невероятен,  но оттук нататък какво се случва, попита риторично Димо Гяуров.

Виждам нагласа сред политиците като че ли да не закачат тази тема с цел да се предотврати хаоса, добави Гауров.

 

За смятаната на ръководството на НРС, Гяуров каза, че един шеф на разузнаването не би следвало да бъде изхвърлен и оставен на улицата. Отделен е въпросът дали има какво да се забравя в конкретния случай. Може би е въпрос на месец-два, след като обществото забрави какво се е случило и забрави името на ген. Киров, той да бъде тихо пенсиониран, може би такава е нагласата, каза още Гяуров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 7563 |28.01.2012 Съдийка: Не очаквам справедлив процес, ако дам Цветанов на Темида . 155| 7157 |27.01.2012 Опозицията натиска Борисов за оставката на Цветанов . 32| 5631 |26.01.2012 И Владимира Янева се опъна на Цветанов . 68| 6091 |25.01.2012 Цветанов и опозицията се замеряха с "популисти" и "страхливец"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads