Реклама / Ads
0| 4576 |28.02.2022 НОВИНИ

Дипломатът Стефан Тафров: Агресорът Русия може да започне масово избиване на мирното население

.
Стефан Тафров
”По молба на Зеленски Макрон е говорил с Путин и е сложил акцент върху необходимостта да се ограничат цивилните жертви. Плановете на Русия за блицкриг, бързо сваляне на законното правителство и окупация на Украйна не се осъществяват. Руснаците понасят големи загуби и в тези условия агресорът е склонен да започне масово избиване на мирното население”.
 

Това изтъкна дипломатът и бивш депутат от групата на "Демократична България" (ДБ) в 46-ото Народно събрание Стефан Тафров.

 

Приключиха преговорите между Украйна и Русия. Втората среща на делегациите ще се проведе след няколко дни на полско-беларуската граница. Ще се стигне ли до прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски, коментира Тафров пред "България Он Еър": "Рано е да кажем. Не съм оптимист, тъй като гледах началото на извънредната сесия на Общото събрание на ООН, на която руският посланик отново изреди абсолютно неприемливи искания за украинската страна. Не очаквам да има пробив".


Според Тафров, България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции, тъй като оръжията на Украйна са от времето на Варшавския договор и само страни като България ги произвеждат. "Да защитим страната, която е жертва на агресия", призова дипломатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

"Проблемът е, че Путин, изглежда, не е рационален играч. Психолози говорят за един психологически профил на пасивна агресия, на интровертен човек... Дълго грешахме, че той рационално преценява ситуацията и пази интересите на страната си. Оказа се, че това не е така, защото това абсолютно ще увреди трайно и дълбоко Русия", смята Тафров.

 

"Когато имаш такъв играч срещу себе си, целият политически анализ и всичко друго отстъпва на заден план", категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3852 |28.02.2022 Калфин: Не са ясни причините за смяната на Стефан Янев . 0| 2930 |28.02.2022 Калоян Паргов: Решението на премиера да поиска оставката на Стефан Янев е опасно . 0| 2993 |28.02.2022 Доц. Иво Инджов: Раздялата със Стефан Янев е неизбежна . 0| 3200 |28.02.2022 Руслан Стефанов прогнозира сериозен ефект върху руската икономиката след санкциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads