Реклама / Ads
16| 4449 |28.03.2023 НОВИНИ

Джорджа Мелони скри шапката на проруските политици: Спрете се! Мисля, че трябва да го кажете на Путин

.
Източник: личен архив
Италианският премиер Джорджа Мелони произнесе настръхваща реч за войната в Украйна. Провокирана от думи на депутатът Елиза Скутели, че трябва да се водят мирни преговори и да не се изпраща оръжие на нападнатата страна Мелони попита народните представители на каква цена ще се водят тези преговори. Тя се обяви за мир, но такъв, който не означава Русия да заграби от територията на Украйна.
 

Ето я и цялата реч:

 

Уважаемата Елиза Скутела (депутат) ни казва: “Спрете се”. Мисля, че трябва да го кажете на Путин уважаема, защото това е може би предателство към позицията ни. Това означава да позволим инвазията в Украйна. Ако, спрем ние ще го позволим. Нещата трябва да се наричат със собствените им имена. Ако спрем, ние ще разрешим заграбването на Украйна. Вижте, аз не съм толкова лицемерна, че да подменя инвазията с думата “мир”. 


Затова аз вярвам, че ние няма да се съгласим с инвазията в Украйна, което не означава, че ние няма да работим за мирен план и разрешаване на конфликта. Вие наистина ли мислите, че някой одобрява войната. Мислите ли, че на някой му харесва да бъде в подобна ситуация? Не!


Но истинската ситуация е малко по-сложна от това, което се опитва да представи пропагандата. 


Добре, говорим за мир. Страхотно! Според вас какви трябва да бъдат условията, за да седнем на масата за преговори? Дайте конкретно да говорим по темата за мира. Това е тема, която ме вълнува и аз съм го повтаряла в тази зала. С други думи - Смятате ли, че за да седнем на масата на преговори, трябва да поискаме Русия да прекрати военните си действия и да изтегли войските си от териториите на Украйна? Да или не?


Смятате ли, че трябва да преразгледаме границите на Украйна и как? 


Смятате ли, че трябва да се дадат на Москва териториите, които те са окупирали и тези, на които е проведен референдум. Да или не? Тези отговори искам да чуя от вас, ако ще говорим за мира сериозно. 


В противен случай, това е само една пропаганда, която се прави на гърба на една суверенна нация от свободни хора и на гърба да международното право. 


Това е безотговорно! Благодаря!

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3014 |09.03.2023 Иван Таков към ДБ: Ако бутнете Паметника на Съветската армия, няма да има сянка, в която да се скриете . 27| 3440 |03.03.2023 Радев: Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата черга. . 19| 3112 |21.02.2023 Джорджа Мелони разочарована от речта на Путин. Твърденията му са пропаганда . 17| 3505 |08.02.2023 ГЕРБ сезира Комисията за защита от дискриминацията по случая Морфов-Будинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads