Реклама / Ads
12| 5028 |27.05.2010 НОВИНИ

Доган гради Стена на икономическата истина

.
Основните икономически показатели на страната представи ДПС в нестандартна илюстрация "Стена на истината".
 

Идеята на движението е на нея да бъдат нанасяни данни и да се правят сравнителни анализи с времето, когато на власт е била Тройната коалиция, като по този начин се спре демагогията на днешните управляващи по отношение на наследство, поясни Алиосман Имамов.

Стената на истината е отворена и за други парламентарни групи, съобщи Лютви Местан. По думите му това е начин, да бъде деидеологизирана идеята за наследството, което може да стане само на езика на фактите, подчерта той.

В диаграмите и графиките се представят тенденциите в развитието на БВП, производителността на труда, динамиката на заетостта, инфлацията, преките чуждестранни инвестиции, вноса, износа, фискалния резерв, излишъците и дефицитите.

Според Имамов България още не е достигнала дъното на кризата и е в значително по-неблагоприятна ситуация в сравнение с останалите европейски страни, които бележат икономически растеж.

Анализирайки данните, той изтъкна, че фискалният резерв на България е достигнал максимална стойност през ноември 2008 година - 12 милиарда лева, след което рязко намалява и продължава да спада. За първото тримесечие на тази година е 6.4 млрд. лева.

Депутатът от ДПС изрази тревога относно намеренията на управляващите да актуализират Бюджет 2010, като намалят неснижаемия минимален размер на резерв от 6.3 на 4.5 млрд. лева. Той изрази надежда, че управляващите ще си направят ясни сметки, така че новият неснижаем минимум да не създаде проблеми.

От ДПС изразиха и надежда този минимум от 4.5 млрд. лв. да не бъде достигнат, за да не се постави в риск фискалната стабилност на страната.

Според партията дефицитът ще продължи да се задълбочава. Основен проблем на Бюджет 2010, както и на варианта за актуализация е, че тежестта на кризата се поставя върху групите с ниски доходи. Основните цели на управляващите според движението трябва да е намаляване на дефицита и стимулирането на икономическата активност.

От ДПС смятат, че всеки депутат трябва да е наясно с икономическата картина на страната във всеки момент. Хората на Доган са убедени, че Стената на истината, на която периодично ще бъдат нанасяни нови данни, ще помогне за това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6104 |26.05.2010 Борисов връща Ботаническата градина на Алма Матер? . 3| 4721 |20.05.2010 Красьо Черния иска цялата истина, познавал магистрати . 1| 4814 |18.05.2010 Внесоха обвинение срещу Красьо Черния, криел истината . 4| 4755 |17.05.2010 Близък до Доган кара с 1,44 промила алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads