Реклама / Ads
10| 6381 |06.06.2019 НОВИНИ

Доц. Пиргова за Фрог: Борба за народната любов е намаляването на партийната субсидия

.
доц. Мария Пиргова
ГЕРБ прилага недемократична схема на управление, свързана с корупция, с огромна централизация във фигурата на Борисов. Хората, които са били лоялни към Цветанов, сега бързат да станат лоялни на премиера. Той не бива да ги оставя в партията, защото те могат да се обръщат на 180 градуса постоянно. Това заяви пред Фрогнюз политологът доц. Мария Пиргова.
 

Борисов ще трябва да отстрани фигури, които са свързани със знаковата корупция като някои големи кметове, станали известни в ЕС и по чиято вина биха секнали европейските субсидии. В система на диктатура, централизирана власт, корупционна схема, свързана с главния прокурор Цветанов не може да проговори за отношенията си с Борисов. Обстоятелствата го принуждават да гледа личния си живот и да мълчи.

 

На Борисов сега ще му е трудно. Той прави всичко възможно да се задържи на власт, включително като използва популистки ходове. Такъв ход е намаляване на партийната субсидия на 1 лв., с което се бори за народната любов. Борисов трябва да покрие гафа на Владислав Горанов. Той едва ли ще може да запуши всички дупки в системата, свързани с незаконни практики, но ще се опита.

 

Традиция е неполитическото поведение на Патриотите. Едва ли нещо ще се случи от техните вътрешни скандали. По-интересен е ходът на ДПС със заявката за намаляване на ДДС на основни храни. БСП също поиска намаление на ДДС-то. Предполагам, че премиерът ще изпълни и тези искания, тъй като се формира голям бюджетен излишък, който тази година няма да има лукса да похарчи сам, понеже се наблюдава от Брюксел и Вашингтон.

 

Важно е поведението на основния опонент на ГЕРБ - БСП. Столетницата е изолирана в много голяма степен от електората си. На „Позитано” се водят вътрешнопартийни битки, които не засягат електората, а ръководството ще се опита да го въвлече в борбите. Това отслабва ролята на БСП, която и без това в мандата на Борисов не се е държала като същинска опозиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11383 |06.06.2019 Д. Божилов за Фрог: ЕК е на път да спре парите по европрограмите за България заради корупцията . 10| 4967 |05.06.2019 ЕК посече Бълария заради липсата на борба с корупцията и прането на пари . 7| 5903 |05.06.2019 Мартин Димитров за Фрог: Предложението на Пеевски за ДДС на хляба е пълна демагогия . 7| 12148 |30.05.2019 Доц. Чолаков за Фрог: На Цветанов му е подсказано да напусне постовете в ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads