Реклама / Ads
2| 2860 |16.02.2022 НОВИНИ

ДПС иска извънредно изслушване на Василев заради Плана за възстановяване

.
Асен Василев Източник: БГНЕС
ДПС настоява за изслушване на министъра на финансите Асен Василев за Плана за възстановяване и устойчивост, на което да се предостави пълна информация за случващото се с плана. Това заяви в декларация от името на парламентарната група народният представител Джевдет Чакъров, който посочи, че България е единствената държава от ЕС, която не получава средства по плана. Това е и причината, поради която от ДПС настояват НС да бъде уведомено за всичко, случващо се с него.
 

В декларацията се призовава за гарантиране на националните интереси и постигане на надпартиен консенсус.

 

Чакъров отбеляза, че за пореден път искането им за изслушване не е включено в дневния ред за работа на парламента: „Внесеното от нас искане за изслушване на вицепремиера Асен Василев за пореден път не е включено в седмичната програма на Народното събрание. Какво се случва с Националния план? Премиерът Петков заяви наскоро, че правителството е внесло плана в ЕК. След това говорител на комисията съобщи, че в момента с България се дискутира внесеният през октомври вариант, тоест няма внасяне на нов вариант“.

 

Той определи като „кризисна пиар акция” проведените вследствие на искането им за изслушване действия на правителството от края на миналата седмица, като визира идването на Кирил Петков за извънреден коалиционен съвет в парламента за обсъждане на плана и провелите се по спешност заседания на обществените съвети към министъра на финансите обсъждания на проектите в плана, касаещи секторите транспорт, здравеопазване, енергетика, излъчвани онлайн.

 

Миналият четвъртък Кирил Петков заяви, че в ЕК е внесен само вариантът на Плана, изпратен от Атанас Пеканов. Финансовият министър и вицепремиер по еврофондовете Асен Василев пък увери, че нищо няма да бъде внасяно преди общественото обсъждане да е преминало.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3441 |16.02.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Как на троснатия букет се отговаря с кротко искане за предсрочно освобождаване? . 3| 3006 |16.02.2022 Йорданова чака решението на КС да влезе в сила и ще внесе искането за предсрочното освобождаване на Гешев . 2| 3042 |16.02.2022 Елена Йончева: Ще изискаме конкретна информация за „Барселонагейт“ в Мониторинговата група на ЕП . 10| 3490 |15.02.2022 Георги Панайотов: Русия преживя трагично поражението си в Студената война, иска да си върне уважението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads