Реклама / Ads
27| 9782 |27.03.2012 НОВИНИ

Драшков искал да злепоставя министри с информация от ДАНС?

.
Я. Янев
Драшков твърди, че е освободен по собствена инициатива, но това не е така,съобщи Яне Янев.
 

Иван Драшков е уличен в изнасяне на информация от ДАНС, която цели да се злепоставят министри от кабинета Борисов, съобщи по БНР лидерът на РЗС Яне Янев.

Драшков твърди, че е освободен по собствена инициатива, но това не е  така. Освободен е заради поредната злоупотреба, която е направил. Имам тази информация от достоверни източници от ДАНС, партньори на службите в ЕС и Щатите, каза Янев.

Според Янев редица министри предлагали лица да получават българско гражданство за особени заслуги. Днес комисията на Янев ще изслуша председателя на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова.  Министърът по бедствия и аварии в кабинета на тройната коалиция Емел Етем предложила за особени заслуги да придобие гражданство футболист от провинциален отбор, за когото не се знаело дали въобще е със заслуги в българския спорт. Имало и други парадокси: предложение на министър на земеделието за лица, които имат стоматологични клиники, да придобиват българско гражданство, което няма нищо общо със земеделието, разказа Янев.

Имало и случаи, при които Съветът по гражданство препоръчвал да се дава гражданство на определен човек с абсолютен консенсус, а вицепремиерът не го давал. Янев посочи сигнал от Пловдив, от който става ясно, че жена предоставила 20 хиляди лева на човек, който осъществил връзката с член на комисията на тогавашния вицепрезидент Марин за помилванията. Имало и име на човек, взел тези пари. Имало хора, които ще свидетелстват за тези нарушения, но те не искали проблеми.

Георги Първанов е осъществил нерегламентирани контакти с конституционни съдии от неговата квота, за да им окаже натиск и Конституционният съд да вземе решението, че комисията е неконституционна, смята още Янев. Конституционният съд образува дело по искането на БСП и ДПС за обявяване на анкетната комисия за противоконституционна. Никога не поднасям недостоверна информация и това в годините се е доказало, съобщи лидерът на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6861 |20.03.2012 Р. Петков: С оттеглянето на Драшков пострада гръбнакът на ДАНС . 69| 10738 |19.03.2012 Стефан Гамизов: Драшков се връща във властта с Първанов и ДПС . 45| 5967 |17.03.2012 Цветанов: Оставката на Драшков е негово решение . 44| 5612 |16.03.2012 Поискали оставката от Трайков с “половин уста”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads