Реклама / Ads
9| 5222 |04.03.2019 ПОЛИТИКА

ДСБ искат изключване на партията на Виктор Орбан от ЕНП

.
Виктор Орбан
Демократи за Силна България настоява за изключването на партията на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС от Европейската народна партия. Те призовават българския премиер Борисов и партията му ГЕРБ да подкрепят изключването.
 

С решение на ръководството на Демократи за Силна България (ДСБ) е изпратено официално писмо до председателя на ЕНП г-н Жозеф Дол с настояване да стартира процедурата, регламентирана в чл. 9 от Устава на ЕНП относно изключване на партия членка Окончателното решение за такъв акт се взима от Политическата Асамблея на ЕНП.

 

В аргументите на ДСБ се качва, че през последните години, г-н Орбан се е превърнал в лидер на политическа тенденция, обединяваща популисти и авторитарни националисти от различни европейски държави, пряко насочена срещу единството на Европа и общите европейски политики. Според тях режимът в Будапеща, противно на националните традиции на унгарския народ и неговите стратегически интереси, се е превърнал в ключов съюзник на Владимир Путин в прокарване на неговите политики за разделяне и отслабване на ЕС.

 

ДСБ призовават българския премиер Борисов и партията му ГЕРБ също да подкрепят изключването на ФИДЕС от ЕНП. "Макар отлично да съзнаваме, че между двете партии няма особена разлика. Отправяме този апел основно заради привържениците на ЕНП.

Борисов също като Орбан обича европейските пари, но ежедневно атакува европейските ценности. Корупцията, кражбите на еврофондове, потъпкването на върховенството на правото, на свободата на медиите и плурализма са емблемите на управлението не само за ФИДЕС, но и за ГЕРБ."

 

"Нашите аргументи са ясни и принципни, те произтичат от завета на основателите на ЕНП и създателите на ЕС, от нашия християндемократически възглед за човека и обществото, от стремежа ни за силна и единна Европа, от последователната ни борба за енергийна, стопанска и политическа независимост на народите в Източна Европа от режима в Кремъл", се казва в писмото на ДСБ.

 

"Преди всичко – ФИДЕС и Орбан се превърнаха в отровен пример как, чрез безнаказана мащабна корупция, злоупотреба със средствата на европейските данъкоплатци и незаконен контрол върху медиите, службите и изборния процес, е възможно в сърцето на Европа да се възроди еднопартиен режим по подобие на диктатурите отпреди 1989 г. Пример, с готовност следван от Борисов и ГЕРБ в България, бившите комунисти в Румъния и други наследници на комунистическите служби и мафията на прехода в цяла Източна Европа.", допълват мотивите си  Демократи за Силна България.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4950 |18.02.2019 АБВ в прегръдка с партията на Путин . 6| 6404 |09.02.2019 Марешки и Сидеров стискат ръце за евровота? . 6| 9333 |04.12.2018 Партията на Местан се разпада, остават лидера и Мариана Георгиева . 5| 6110 |11.11.2018 Нинова: Отново внасяме подписката в АПИ не с 4, а със 79 подписа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads