Реклама / Ads
25| 5028 |27.07.2011 НОВИНИ

Две Меглени в президентската битка, едната-вице

.
М. Плугчиева
Плугчиева, както и Калфин, се ползвала с доверието на президента Георги Първанов
 

Бившият вицепремиер и министър по еврофондове в кабинета на тройната коалиция Меглена Плугчиева е най-вероятният кандидат за вицепрезидент на номинирания от БСП за държавен глава Ивайло Калфин, съобщи Mediapool. Самата тя не отрекла такава възможност, но посочила, че е “твърде рано да се коментира тази тема”. “Подобно нещо ще бъде обсъждано и гласувано чак в началото на септември, така че не бих коментирала към момента”, каза Плугчиева пред Mediapool.

Целта на левицата остава непроменена – да увлече възможно най-широк кръг от избиратели, като едновременно с това предложи достатъчно “леви” кандидатури на твърдото си ядро. Източници от БСП коментирали пред Mediapool, че Плугчиева, която беше и посланик в Германия, преди да бъде изтеглена в правителството заради многобройните му проблеми с усвояването на еврофондовете, е най-добрият вариант за вице.

Социалисти изтъкват, че тандемът Калфин-Плугчиева е добре приет навън. “И двамата знаят езици, работили са с Европейската комисия, с чужди дипломати на най-високо ниво. Не бива да забравяме, че функцията на президентството е по-скоро представителна”, казаха от левицата.

Плугчиева, както и Калфин, се ползвала с доверието на президента Георги Първанов и според неофициална информация той е разчитал на нея за политическия си проект АБВ. Самият Калфин се изяви като фронтмен на президентската формация, замислена да погълне БСП и левия център, но която претърпя фиаско и за нея вече почти никой не говори. Въпреки това Първанов има подкрепата на редица червени кметове, общински съветници и активисти по места, за които се очаква, че ще работят, а няма да саботират кампанията на одобрени от президента кандидатури за "Дондуков" 2.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5306 |14.06.2011 Кадиев загърбва кметската битка, цели се в Дондуков 2? . 7| 5532 |30.04.2010 Станишев вкара Борисов в президентската битка? . 12| 4387 |12.11.2009 Депутатските заплати скачат със 75 лв., президентската - със 150

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads