Реклама / Ads
9| 3273 |21.02.2022 НОВИНИ

”Ехо Москвы”: Западът ще поиска Путин да стане новият Горбачов

.
Владимир Путин
Западът ще поиска Путин да стане новият Горбачов и да предаде всички позиции на Русия при разговори за деескалация. И е готов да изрази максимално лично уважение към Путин, да проведе произволен брой срещи на върха с Путин, но с едно искане – тихо, тихо, да предаде всички позиции на Русия.
 

Западът смята, че почти е победил Путин в тази криза. За двата месеца след "ултиматума" сигурността на Русия всъщност значително намаля, пише руският политолог Сергей Марков в "Ехо Москвы".

 

Макрон се съгласи с Путин за две срещи на върха. Първо, срещата на върха на Путин с Байдън през следващите дни в Европа. След това голяма среща на върха за нова структура на европейската сигурност. Какво означава това? "Засега най-вероятно те просто искат да продължат максимално преговорите и да използват времето, за да направят руската операция срещу режима в Киев невъзможна. Западните лидери са уверени, че са много по-силни от Русия. И в нищо не искат да отстъпват на Русия, обяснява политолгът.


Досега в продължение на два месеца, в отговор на исканията на Русия за укрепване на сигурността на Русия, Западът предприе активни действия, но в обратна посока, за да намали сигурността на Русия.

 

1. В отговор на искането за премахване на военната инфраструктура от границите на Русия, страните от НАТО започнаха прехвърлянето на военна техника и войници към границите на Русия.

2. В отговор на искането за спиране на военното развитие на територията на братската страна, НАТО започна масово прехвърляне на военна техника и оръжия на репресивния режим в Киев.

3. В отговор на искането за незабавно изпълнение на споразуменията от Минск, НАТО помогна за формирането на мощна военна групировка от 150 хиляди души за военен натиск върху Донбас. Армията на НАТО сега всъщност участва във военната групировка в Донбас.

 

Тоест, в резултат на исканията на Русия и отговора на НАТО, сигурността на Русия не се е увеличила, а е намаляла, посочва още Марков.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2958 |18.02.2022 Русия изтегля още войски от Крим. Западът продължава да е скептичен . 17| 3732 |03.02.2022 Западът срещу Кремъл: Германия забрани излъчването на финансирана от Русия телевизия . 26| 4310 |23.12.2021 Путин: Западът чука с оръжия на нашата врата . 13| 4694 |26.11.2021 Kонсенсус по отбраната на преговорите: Само НАТО и Западът са решения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads