Реклама / Ads
18| 9784 |29.10.2015 НОВИНИ

Експерт пред Фрог: Показаха на Алексей да не си играе с огъня

.
Подсъдимият по делото "Октопод" Алексей Петров
С годините Алексей Петров е натрупал доста врагове и противоречия. Най-вероятно в бизнеса или в сферата на сигурността е решил да използва определена информация, за да дискредитира свои врагове или опоненти. И за да му покажат, че така не може, са действали по този начин. Показват му да не си играе с огъня. Това каза пред Фрог нюз бившия антимафиот и експерт по антитероризъм Симеон Иванов.
 
Случилото се показва, че държава няма. Особена след като видяхме какъв фарс бяха изборите, държавата не може да управлава, а нейните институции, които осигуряват сигурност, не работят. Държавата се дестабилизира по-скоро от политиците, отколкото от подобни инциденти. Ако политиците бяха на мястото си и не бяха провеждали безумни реформи в службите, целящи да ги съсипят, сега нямаше и да се стигне до това нападение в София. В случая не се касае за терористичен акт, а за много целенасочено действие. Този човек не е на държавна длъжност, че да дестабилизира държавата, обясни експертът. Той не изключи възможността стрелбата да е свързана именно с изборите, в случай, че Петров се е опитал да наклони везната в една или друга посока на дадена политическа сила.

Не обичам да коментирам пресен случай, но на първо време се касае за изстрел с „Муха”, което едно доста по-леко оръжие. То е за еднократна употреба. За разлика от РПГ-72, което пробива бронята на танк, оръжието срещу Алексей Петров няма тази способност. Въпреки това не е за подценяване. Взривното вещество е октол. Далекобойността му е 150 метра. Ако този гранатомет се приведе веднъж в бойно положение, повече не може да се върне в нормално състояние и задължително трябва да се изстреля гранатата. Такава бронирана кола не може да бъде пробита с него. Тук по-скоро говорим за сплашване или за предупреждение, категоричен е Симеон Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4272 |29.10.2015 Евродепутатът Неков подкрепи призива ЕК да изготви подобрено предложение за ГМО храни и фуражи . 7| 5433 |29.10.2015 Експерт за Фрог: Сега предупредиха Ал. Петров, следвашият път ще е...сещате се ! . 20| 5595 |29.10.2015 Т. Стойчев пред Фрог: Алексей е като гръмоотвод, по него стрелят, но нищо не се случва . 8| 5565 |29.10.2015 Божилов за Фрог: Даваме над 10 млн. на адвокати да ни бранят във Вашингтон за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads