Реклама / Ads
1| 3124 |13.01.2023 НОВИНИ

Експертът Владислав Драмалиев: Атаката срещу Nexo цели да го дискредитира

.
Експертът по криптовалути и председателят на фондация ”Битхоуп” Владислав Драмалиев заяви по БНР, че ”т. нар. криптобанки обикновено са компании, които предоставят услуги, свързани със заеми. Те използват криптоактиви като обезпечение за предоставяне на заеми на клиенти и същевременно получават финансови средства под формата на криптоактиви от клиенти, на които пък предоставят някаква лихва.”
 

Експертът иизтъкна, че този вид компании обикновено имат доста сериозни екипи, свързани с идентификация на клиентите, става въпрос за милиони клиенти, допълни той.

 

Според Драмалиев Nexo е от най-успешните криптоплатформи, които предоставят заеми на международно ниво: "Тя беше най-голямата. Нейните конкуренти през последната година бяха закрити, фалираха на практика, поради факта, че не управляваха своето портфолио, парите на клиентите си по правилния начин. Голяма част от техните клиенти няма да могат да достъпят до парите си потенциално никога. Nexo успя да преплува бурята от несъстоятелност, която се случи в криптопространството. Сега виждаме друг тип атака срещу Nexo."

 

Сравненията с One coin и Ружа Игнатова са доста крайни, заяви Драмалиев: "В случая с One coin става дума за измама от самото начало, докато при Nexo това е продукт, който се използва от милиони хора по света. Екипът на Nexo е от професионалисти. Хората, които работят там, са доста читави хора", посочи експертът.

 

Nexo е голяма компания в криптосвета, която е базирана и в България. Тя има 600 служители у нас, стана ясно от думите му: "Няма регулация в САЩ, и това е голям проблем за цялата криптоиндустрия, относно това кои криптоактиви представляват ценни книжа или трябва да бъдат по някакъв начин регулирани."

 

Регулацията в Европа влиза в сила през 2024г. и ще има много повече яснота такъв тип компании какво могат да предлагат и как.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3304 |12.01.2023 Експертът Иван Хиновски: С йес политици и експерти реформа в енергийния сектор не се прави . 12| 5776 |12.01.2023 Експертът Симеон Белорешки: Стигне ли се до трибунал за войната в Украйна, ще станат ясни хубостниците на газовия пазар . 5| 3094 |21.12.2022 Експертът Н. Янков: При увеличение на минималната заплата много хора ще останат без работа . 7| 3108 |10.12.2022 Владислав Панев, ДБ: Няма да подкрепим правителство с Габровски. Бихме се срещнали с БСП за трети мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads