Реклама / Ads
16| 6504 |23.04.2014 НОВИНИ

Елена Йончева: Спирането на "Южен поток" е двоен стандарт

.
Свидетели сме на двойни стандарти и по отношение на забраната за строеж на газопровода „Южен поток", заяви журналистката Елена Йончева на кръгла маса-дискусия, организирана от Българската търговско-индустриална камара в курорта „Слънчев ден" край Варна. За „Южен поток" и препоръката да не се строи, това пак е политика на двойни стандарти. Ако толкова смятат, че по този начин ще ударят Русия, а те ще ударят на първо място и България, тогава да спрат и „Северен поток", аргументира тезата си тя.
 

Строителството на „Южен поток" започва през юни, всичко върви по график, обяви Игор Елкин, изпълнителен директор на мегапроекта за България. Икономическите стимули ще надделеят над политическите съображения и заплахи, каза той в отговор на въпроса за декларацията на ЕП по отношение на „Южен поток". В тази връзка изпълнителният шеф припомни и за срещата на Алексей Милер с министъра на икономиката на Австрия и възможностите, които анализира „Газпром" за строителство през западноевропейската държава.

"Проект „Южен поток"- ползите за България и Европа" беше темата на кръгла маса-дискусия, организирана от Българската търговско-индустриална камара в курорта „Слънчев ден" край Варна.

Политиката на двойните стандарти, която наблюдаваме, е опасна, защото като че ли уронва нашата вяра и чувствителност към демократичните ценности. Това, което става в журналистиката, наистина е невероятно бедствие, защото виждаме, че тази студена война, която започна, всъщност е информационна война.

Това заяви за БНР журналистът Елена Йончева и допълни, че хората, които не се занимават с журналистика на практика са дезинформирани за ставащото в Украйна.

Човек, за да се ориентира какво става в Украйна, трябва не просто да чете различни източници от Западна Европа, но да чете украински медии про- и антиправителствени, да чете и руски медии, про- и антиправителствени, такива, които са обективни, защото там има такива медии. И тогава може по някакъв начин да сглоби всичко това, което става, каза Йончева.

Според Йончева ставащото в Украйна не е сблъсък между Москва и Киев, а между Москва и Вашингтон. Когато тези две страни се разберат, тогава, може би ще има някакъв шанс Украйна да излезе от тази криза, но перспективата кризата да се превърне в гражданска война се увеличават действително главоломно. Може би единствената причина, заради която няма масови човешки жертви до този момент, е, че отрядите, армията, която е изпращана на Изток, масово отказва да изпълнява заповеди. Например в Славянск те видяха, че няма чужда армия, няма неприятел, с когото да се борят, и, както Киев казва, те са дезертирали, допълни журналистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5171 |23.04.2014 КФН: Доплащането за “Зелена карта” незаконно . 41| 6355 |04.04.2014 Златанова заподозря: Черновата за спирането на еврофондовете писана у нас . 9| 5547 |10.03.2014 Отличници! Сред първите в ЕС сме по зелена енергия . 12| 6806 |25.02.2014 Дучето и Елена Ваташка арестувани в Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads