Реклама / Ads
10| 3241 |08.07.2021 НОВИНИ

Елена Поптодорова: Трите морета са отворени за всякакви инвеститори

.
Елена Поптодорова Източник: БГНЕС
Инициативата „Три морета“ е стратегически план и не е тук като еднократно изригване, за да угасне. В това увери дългогодишният посланик на България в САЩ, днес част от Атлантическия клуб в България Елена Поптодорова в сутрешния блок на БНТ за днешното откриване на инициатива „Три морета“. Домакин на двудневното събитие е президентът Румен Радев.
 

Поптодорова обясни, че когато нямало обективен разказ за инициативата вакуумът се запълнил от много високи децибели за всички опасности, рискове и щети от инициативата. Тя увери още, че инициативата „Три морета“ не може да се използва като фронт срещу други държави. Инициативата тръгна на президентско ниво, но парите и проектите ги дават правителствата. Силните фактори за реализацията е изпълнителната власт навсякъде, добави Поптодорова.

 

Присъствието на американската група в инициативата показва заинтересоваността. Има много силна 13-членна делегация на конгреса, много силна група от самата администрация и отделно от Атлантическия съвет. Най-големите гиганти в дигиталната сфера на високите технологии са тук у нас, допълни Поптодорова.

 

Инвестициите в западната част на Европа в сравнение с източната част на Европа разликата е 15 трилиона евро. Ние не можем да бъдем с раздвоена самоличност, изтъкна тя.

 

Вътрешната конюнктура за щастие е извадена от инициативата Три морета. Няма как толкова бързо да се извърши замяна на енергийните източници, но две революции се случили – шистовият газ и дигиталната революция. България няма как да остане извън тези тенденции и започва да се говори за публично частно партньорство, каза още Поптодорова.

 

„Трите морета са отворени за всякакви инвеститори“, подчерта тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3436 |07.07.2021 Суперкомпютър: ”Червения динамит” бие ”Трите лъва” на европейското по футбол . 19| 4309 |04.07.2021 Елена Поптодорова: На 11 юли ще се разбере кой е да сме в Европа, и кой - с Беларус . 6| 4217 |03.07.2021 Елена Йончева: Новата Европейска агенция за убежището е голям пробив за България . 0| 4076 |29.06.2021 Елена Йончева към Талат Джафери: Очакваме пътната карта за преговорите между Северна Македония и България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads