Реклама / Ads
20| 7278 |21.02.2020 НОВИНИ

”ЕМКО” опроверга Прокуратурата, а медия показа други обвинени за покушението срещу Гебрев

.
Емилия Гебрев
Апелативна прокуратура по-рано днес разпространи информация за развитието на разследването на случая с опита за убийство на Емилян Гебрев. От ”ЕМКО”, чиито собственик е Гебрев, разпратиха официална позиция, в която категорично се отхвърлят твърденията на прокуратурата, че има поредица от опити за покушение срещу него и негови близки.
 

Публикуваме без съкращения позицията на "ЕМКО"

 

"Във връзка с публикувано на 21 февруари 2020 съобщение на Прокуратурата на Р. България, в което се оповестяват поредни развития на разследването на опита за покушение срещу 3-ма български граждани през пролетта на 2015 г. заявяваме следното:

1.     Напредъкът в изясняването на конкретните извършители заслужава най-висока оценка. Действията на българските разследващи и установените от тях досега факти и обстоятелства се потвърждават от многобройни външни източници, както официални, така и неформални.

2.     В същото време, твърденията на прокуратурата за някакви други опити за посегателство върху което и да е свързано с фирма ЕМКО лице категорично не отговарят на истината. Никога досега такива действия не е имало, нито са били споменавани от българските власти по какъвто и да е било повод.

3.     Считаме, че хвърлянето на определено провокативни и неверни твърдения в публичното пространство е възможно да подсказва нечие желание следствието да бъде пренасочено в грешна посока. Който и да е източникът на подобни фалшиви твърдения той трябва да понесе своята отговорност.

4.     Опитите да се размиват резултатите от досегашното разследване, които са потвърдени и от външни източници не са нищо друго, освен стремеж към отклоняване на разследването от следите и зависимостите, които водят към високи нива на политическия, икономическия и обществения живот в България. Българската общественост трябва да знае, че вече съществуват достатъчно обосновани предположения за причастност и на български граждани към гореспоменатия опит за покушение от пролетта на 2015 г."

 

Припомняме, че обявлението на прокуратурата акцентира върху още 4 опита за покушение срещу Гебрев.

 

Междувременно национална медия публикува различни снимки на руските граждани, които прокуратурата твърди (публикува тези снимки), че се издирват за опита за убийсво на Емилиян Гебрев.

 


.

Снимка: Апелативна прокуратура - София

 

.

Снимка: бТВ

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4865 |11.01.2020 Финансовото министерство опроверга спекулациите за оставката на директора на митниците . 8| 6024 |09.01.2020 Борисов опроверга С. Паси: Няма връзка между ген. Сюлеймани и атентата в Сарафово . 19| 7928 |21.12.2019 Татяна Кристи: Църквата да приеме и чистачките на тоалетните в прокуратурата, за да им благодари за свършената работа . 3| 4689 |08.10.2019 НУРТС опроверга шефа на БНР: От 2018 г. се знаят датите за профилактика в радиото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads