Реклама / Ads
95| 4972 |23.01.2013 НОВИНИ

ЕНП застава зад Борисов; осъжда политизирането на случая Доган

.
Европейската Народна партия категорично осъжда опита за посегателство в България срещу председателя на ДПС Ахмед Доган, това се посочва в позиция на ЕНП, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ. В същото време ние заставаме твърдо зад правителството на премиера Бойко Борисов.
 

"Уверени сме, че службите за сигурност и правоохранителните органи в България ще направят всичко необходимо, за да разследват този грозен инцидент. България е страна членка на Европейския съюз и службите й за сигурност многократно са оправдавали и доказвали заслуженото доверие на евроатлантическите партньорски служби. Както заяви вчера, Европейската комисия също изрази увереност, че българските власти ще предприемат необходимите действия срещу тези, които провокираха инцидента", заяви шефът на групата на ЕНП Жозеф Дол.

 

"Призоваваме този криминален акт да не се използва за предизборни цели. Убедени сме, че нивото на демокрацията в Република България е на европейско равнище. Правителството на премиера Бойко Борисов и ПП ГЕРБ винаги са отстоявали най-свещения избор на всеки - изборът на вероизповедание. Независимо от различията с други политически партии, ГЕРБ никога не си е позволявал да използва религията и етническия мир за постигането на политически цели. Доказателство за това е фактът, че с листите на ГЕРБ има избрани кметове, общински съветници, министри и координатори на партията", коментира Жозеф Дол.
 

Ако българските опозиционни партии пренесат дебата за инцидента в Европейския парламент, групата на ЕНП категорично ще защитава българското правителство.
 

"Припомняме на европейските либерали, че посегателствата срещу политици за съжаление не са изолирани случаи нито в Европа, нито по света. Затова подобни криминални деяния не трябва да се използват за вътрешнополитически и партийни спорове на европейско ниво. Групата на ЕНП ще следи отблизо развитието на разследването и няма да позволи България да бъде дискредитирана с предизборна цел от страна на опозицията пред евроатлантическите й партньори. Групата на ЕНП иска да припомни и на българските, и на европейските опозиционни партии успешните акции, реализирани от българските служби за сигурност, срещу наркотрафика, отвличанията, магистралните грабежи на чуждестранни граждани и трафика на хора", заявява в заключение председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5862 |24.11.2012 Таня Маринова застава начело на Съюза на съдиите . 4| 5492 |20.09.2012 Цветелин Кънчев и Ицо Папата застават пред съда . 4| 5570 |26.04.2012 Цар Киро застава пак пред Темида . 37| 6444 |13.03.2012 Първанов раздава оценки за Борисов; бил слаб премиер, но спасявал ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads