Реклама / Ads
11| 3975 |17.12.2020 НОВИНИ

Епидемиолог: Категорично нямаме стратегия за епидемията

.
проф. Мира Кожухарова
Категорично нямаме стратегия. В началото нямаше никакъв план. После бе обявено, че има нещо като генеричен план. Няма нищо лошо в това. До настоящия момент чакам да видя план за действие при тази пандемия. Този план за действие е необходим. Сега виждате, че обществото се чуди на 21 какво ще правим.
 

Това заяви пред Нова телевизия епидемиологът проф. Мира Кожухарова. 


“Другите страни имат такъв документ. Предполагам следите в медиите в другите държави. Там се казва: Влизаме във "Фаза 2" и правим еди какво си. Човек знае, че това е решението. Във всеки план трябва да има основна цел - какво искаш. В началото се говореше, че България е победила епидемията и такова нещо не може да се случи. Няма как да даваш такива послания”, посочи Кожухарова. 


Тя бе категорична, че план за действие трябва да има и трябва да е достъпен като планът за ваксините. 


“Дискусиите за ваксините ще са ползотворни. Докато не знаем какво правим, много вероятно е да имаме следваща вълна. Нека не говорим за пропиляно време и тогава. Нека да се използва това, което го има като матрица, но да се знае при следващата вълна какво прави България”, отсече още проф. Кожухарова. 


“Познанията в областта на науката до тази пандемията се споделяха първо между експертите и обществото не бе намесвано по този груб и нетактичен начин. Знам със сигурност, че при всички заразни заболявания ваксината е решение на проблема. Друго няма. По-трудно се намират препарати за лечение. Предполагам всеки предпочита да е здрав, отколкото да е добре лекуван. Разчитам на ваксините, обсъждане на качеството им не съм склонна да правя. Безспорно ще имаме избор. Ваксините за масова употреба са добри. Лоши ваксини не се пускат. Работят се всички технологии”, посочи още Кожухарова. 


По думите й ваксините не са изработени чак толкова бързо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4592 |02.12.2020 Корнелия Нинова: Под натиска на БСП план имаме, но нямаме министър-председател, който да поеме отговорност за управлението . 19| 5212 |28.11.2020 Мария Шаркова: Имаме легла, имаме лекарства, имаме апаратура, но нямаме достатъчно медици . 13| 6188 |24.11.2020 Бизнесът: Категорично няма да издържим второ затваряне . 4| 6085 |11.11.2020 Вера Иванова пред Фрог: Понеже не точим пари и нямаме дарителски сметки, затова сме най-черните и оплювани жени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads