Реклама / Ads
1| 6873 |30.11.2010 НОВИНИ

Д. Ершов: М. Събев е хазартен играч; пилее милиони

.
Денис Ершов
Ершов наброи 20 лъжи на Събев, някои били извратени неистини.
 

Денис Ершов обяви, че всички фирми от "Петрол Холдинг" АД са закъсали
. Като техните задължения възлизат на 450 млн. лв. Ершов е един от акционерите на холдинга  и организатор на пресконференцията, за да отговори на обвиненията на съдружника си Митко Събев.

Той има бизнес- план за излизане от кризата, който обаче е неизяснен. Единственото дружество, което е на печалба е компанията „Петрол”. За момента най-важното е да се изчистят задълженията към кредиторите им. За продажба на компании от холдинга може да се говори след три години, допълни той. Колега му Александър Мелник е на мнение, че няма смисъл сега да се продават компании, при положение, че след години цената им ще нарасне в пъти.

Ершов откри 20 лъжи в думите на Събев, когато и той даде изявление за медиите, наричайки някои от тях "извратени неистини". Денис Ершов твърди, че Събев имал склонност към хазарта и разпилял 200 милиона евро в "неудачни борсови спекулации". Много пъти Събев обещавал, че ще се поправи, но това не ставало. "От няколко години Събев смята компанията за своя лична", оплака се Ершов, който е категоричен, че не желае да е партньор със Събев, въпреки че двамата са основни акционери. В началото Събев разполагал едва с 1 процент от компанията. Двамата са в обтегнати отношения от лятото. Що се отнася до провелото се  тогава събрание на борда на директорите Ершов заяви, че е разполагал с временни удостоверения за собствеността си в компанията.

Той показа документи, че не дължи пари, в каквото го обвинява Събев, обясни даже и къде е бил резидент преди да дойде у нас - в арабско емирство и Мароко. Той призна, че е водил разговори с "Газпром" за газопровода "Южен поток", но в рамките на доставка за гориво на строителите на тръбата.

Денис Ершов отрече да е упражнявал натиск върху ръководството на Агенция по вписванията, в което го обвиняват. Той не се е срещал с нейното ръководство. Даже заподозря, че натиск може да идва от друга страна, но без да назовава имена нито на политици, нито на магистрати.

Акционерът каза още, че няма пари за строеж на стадион на футболен клуб "Черноморец". Въпреки това, според Ершов, "Черноморец" е станал три пъти шампион на България, защото бюджетът му (от 15 млн. лв.) е три пъти по-голям от този на първенеца Литекс.

Все пак той ще си помисли дали да приеме директен дебат със Събев в ефира на кабелна телевизия, вместо двамата да си разменят въпроси, обвинения и обяснения през медиите. Той бил инвестирал 600 милиона долара в стокови кредитни линии.

Frognews.bg припомня, че името на Ершов нашумя през лятото на 2000 г., когато със заповед на тогашаният шеф на Националната служба „Сигурност” ген. Атанас Атанасов, той бе изгонен от България с мотив, че представлява заплаха за националната сигурност. Бизнесменът обжалва решението и спечели делата в съда. Другият изгонен от България - Майкъл Чорни, не постигна същия успех.

Върховният административен съд (ВАС) окончателно допусна Ершов у нас на 10 ноември 2004 г. Денис Ершов бе избран за председател на Управителния съвет на "Петрол" АДс решение на общото сърбание на акционерите на компанията, проведено на 14 октомври 2005 г.

Слуховете свързват Ершов с притежание на част от суперлуксозния Балнео Гранд хотел Поморие. Неотдавна петзвездният хотел беше обявен за сграда на годината, а луксът и качеството, което предлага, са безспорни, казват запознати.

Говори се, че Ершов отдавна живее именно в този хотел заедно със съпругата си Елена и семейството си. Харесвал града и неговото спокойствие, особено извън туристическия сезон, бил близо до бизнеса си. Работещите в хотела често го виждали, когато се разхождал. По-рядко срещали съпругата му, която пътувала много.

Ершов е роден на 12 април 1966 г. в град Челябинск, Русия. Гражданин е на Литва. През 1988 г. завършва Тюменския индустриален институт като минен инженер - специалист по разработка на нефтени находища.
През 1989 г. започва частна предприемаческа дейност, като през 1990-91 г. заема длъжността вицепрезидент във външнотърговската фирма КОНЕКС - компания с мажоритарно участие на руски държавни нефтодобивни обединения, един от най-големите износители на суров петрол от Русия по това време.

В края на 1991 г. създава групата "Нафтекс". Негова съпруга е манекенката Елена Ершова, притежателка на титлите Мис Русия и Мис Европа. Двамата в момента живеят в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7017 |30.11.2010 Депутатите нищят "рефракцията и оптометрията" . 3| 7363 |30.11.2010 България притисна ЕС заради "Набуко" . 12| 5849 |30.11.2010 М.Димитров: Реалната безработица е 16% . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads