Реклама / Ads
0| 3677 |04.09.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Не вярвам да има по-добра пропаганда от картинките със статистика

.
Евгений Кънев
Не вярвам да има по-добра пропаганда от картинките със статистика. Чудя се на партиите, които вместо да ги показват се хващат на играта на партиите-менте “дума за дума”, в която те винаги побеждават.
 

Реших да ви покажа най-простата - как се е развивала България през целия Преход в сравнение с другите балкански страни и Унгария (заради модела “Орбан”).
Показателят е БВП/ глава по паритет на покупателната способност, в константни щ.д от 2017 г.


Няколко извода:
1. България започва Прехода от най-ниска база (успехът на комунизма), заедно с Румъния. Много по-бедна от Гърция, Турция и Унгария
2. Благодарение на реформите през 1997-2005 г, при подписване на договора за присъединяване пред България са Гърция, Унгария и България. След нас са Сърбия и Румъния!
3. Оттогава - за разлика от България - Румъния прави бурен растеж, така че се отдалечава рязко от България като изпреварва Турция, Гърция и настига Унгария! Основна причина - съдебната реформа и пълната интеграция в НАТО!
4. Сърбия - след като в началото на Прейода е далеч по-богата - след 1997 г е константно по-бедна от България - това е цената на липсата на членство в ЕС, играта на “независимост” и близостта с Русия, към което ни тласкат нашите патрЕоти!
5. Унгария винаги е била най-богата в Източна Европа (след Гърция) - виждаме обаче как при Орбан е изпреварена от Турция (до рязката девалвация на лирата), а е изпреварена от Румъния!
6. България и Унгария - със сходни модели на развитие се движат успоредно при Орбан и ББ
7. Отворената икономика, интеграцията в ЕС и най-вече НАТО и съдебната реформа - раждат богатство
8. Затварянето на икономиката, играта на независимост и да сме добре с всички, корупцията и липсата на реформи и така интеграция в ЕС и НАТО - раждат бедност.
Това трябва да разбере българинът!

 

Финансовият експерт Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 36904 |02.09.2022 Евгений Дайнов: Тези хора не са безобидни. Те са бъдещите ви господари . 0| 6591 |01.09.2022 Евгений Кънев: Как работи общият фронт Радев-ДПС-ГЕРБ срещу ПП? . 0| 3994 |01.09.2022 Радан Кънев: Енергийната ни политика е пълно недоразумение – тъпа и непоследователна . 0| 5481 |29.08.2022 Евгений Дайнов: Изчезналият Гълъб - колкото повече мъкаше, толкова по-ясно ставаше, че е смъртно уплашен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads