Реклама / Ads
14| 5239 |23.04.2020 НОВИНИ

Цацаров се похвали със старо поздравление от САЩ за новия му пост

.
Сотир Цацаров като главен прокурор
Да се похвалиш със закъсняло с 4 месеца протоколно писмо, съдържащо няколко реда със семпла любезност, не е много добър пиар. В КПКОНПИ обаче явно не мислят така.
 

Активирането на поетата от бившия главен прокурор Сотир Цацаров КПКОНПИ днес показа, че се завръща маниера на и шумно огласявани пиар акции и дейности.  От страницата на Комисията Фрог видя, че явно реклама ще се прави от всичко и на всяка цена.  

 

КПКОНПИ се хвалят със следното: „В писмо, изпратено до Сотир Цацаров, главният прокурор на САЩ Уилям Бар отправя поздравления и пожелания за успешна работа по повод избирането му за председател на КПКОНПИ.“






Все пак, за да е пълна похвалата, са публикували и самото писмо, от което обаче се вижда, че то има съвсем друга идея, чисто протоколна. Иначе са се постарали да го преведат и пренапишат сякаш става дума за изключителен документ.

 

От оригиналния текст се вижда, че г-н Бар отговаря на Цацаров на негово писмо от 19 декември миналата година. Както знаете тогава прокуратурата бе поета от Иван Гешев, а Цацаров оглави КПКОНТИ.

 

Става ясно, че с писмото си Цацаров колегиално изказва благодарности за съвместната работа с колегата си от САЩ. В същото споменава името на наследника си и новия си пост. Съответно получава отговор. Дали е дал отчет, дали е писал лично писмо, дали е официална кореспонденция едва ли ще разберем.

 

Както се вижда, отговорът не е и на бланка на институцията в САЩ, по скоро изглежда като лично писмо. Пожеланието за успех на новия пост е в края, изказано съвсем семпло и протоколно.

 


.

 

 

Като прочете какво са написали пиарите и като види самото писмо, човек започва да се чуди:






Къде е новината? С какво се хвалят всъщност от КПКОНПИ? Толкова значимо събитие ли е това?

 

Ако Сотир Цацаров е писал, спазвайки добрия тон и колегиалност, до всички свои колеги главни прокурори на държавите от ЕС, като до г-н Бар  в САЩ, никой друг ли не  му е отговорил?

 

Дали на официалната страница на държавното обвинение на САЩ стои публикувано писмото на Цацаров от декември?

 

Наистина ли е толкова важно да покаже колко го харесват в САЩ? И Иван Гешев също?

 

До главния прокурор на Русия писал ли е? Отговор има ли? Ще го публикуват ли?

 

Дали не се излагат Цацаров, КПКОНПИ и пиарите му с тази „новина“?

 

Дали евтиния пиар не срива авторитета на институциите?


А може и да не сме прави и да не разбираме огромното значение на протоколната кореспонденция.

 

Благовеста Фармаконова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3847 |21.04.2020 Тръмп се похвали с нови тестове за коварната болест . 13| 4441 |18.04.2020 Цацаров: Корупцията не спира, 150 дела чакат решение от ВКС . 2| 4458 |05.04.2020 Лекари в пенсионна възраст лекуват пациенти в старо инфекциозно отделение в Айтос . 17| 4772 |23.03.2020 Президентът похвали парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads