Реклама / Ads
15| 5099 |02.04.2015 НОВИНИ

Филип Попов: Борисов да отговори по казуса "КТБ" в парламента

.
Филип Попов и Снежана Дукова
Защо са се срещали през лятото г-н Борисов и г-н Василев. Има връзка между казуса "КТБ" и тази среща.Прокуратурата ще разкрие истината. това каза в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Филип Попов.Той изтъкна, че иска да се разбере какво се е случило с КТБ. Най-вече защо влоговете в КТБ са нарасали толкова много за един кратък период от време.
 
Участващата в дискусията Снежана Дукова от ГЕРБ бе против да се замесва името на премиера в този скандал. Според нея "изключително наглото поведение на Иван Искров" няма да даде отговори на въпросите им, каза Дукова. Атаката е била комплексна и отвътре и отвън. Не се дават конкретни отговори, а се вменява на прокуратурата да разкрие истината, подчерта Дукова.

Как БНБ за 5 години нищо не забеляза, а сега за няколко месеца изскочиха толкова нередности. Атаката идва от срещите, които се появиха в публичното пространство. Една среща не е криминално деяние, по-важно е какъв е бил разговорът, попита Попов. Депутатът от опозицията бе категоричен, че Бойко Борисов също трябва да бъде извикан, за да даде отговори по казуса. Защо Чобанов да бъде викан в комисията, а Борисов - не?, попита Попов.

Защо трябва да бъде викан премиерът. Защо употребявате едно име с нечисти помисли?, разгневи се Дукова. Следващото заседание на комисията за КТБ ще бъде закрито, защото ще участват служители на ДАНС, както и представители на Банковия надзор, разкри Дукова. Това не е прецедент в управлението на БСП, уточни Дукова. А как изнесоха парите от КТБ - с чували ли? Защо Искров обяви, че са можели да отворят банката още юни месец, но политиците са ги спрели. Предложихме на г-н Искров да си подаде оставката. Той каза да му направим подарък за рождения ден, но защо си мисли, че няма достоен човек, който да го смени. На него му остава много малко време, увери Снежана Дукова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9207 |01.04.2015 Борисов сензационно: Западът преглътна анексирането на Крим . 4| 4714 |01.04.2015 Павлова: Благодарение на Борисов ще има 100 млн. лв за пътища . 8| 4526 |01.04.2015 Борисов за уволненията : С чужди коне трудно се оре . 8| 5000 |31.03.2015 Борисов вече е против екзотичното меню в правителствения самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads