Реклама / Ads
8| 4509 |01.04.2015 НОВИНИ

Борисов за уволненията : С чужди коне трудно се оре

.
Бойко Борисов
С чужди коне трудно се оре. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в отговор на въпрос от БСП за уволненията по ведомства.
 

Министрите отговаряли за назначенията в съответните ведомства. Борисов препоръча на червените да питат съответните министри за назначенията. Било редно всеки министър да си назначи хората, с които иска да работи. С чужди коне трудно се оре, заяви Бойко Борисов. ГЕРБ пък го критикували, че не назначавали достатъчно техни хора. Той поиска да го уведомяват за партийни уволнения на кадърни хора. Ангажирал се е да не допуска подобни неща, съобщи Нюз. бг.

 

Мая Манолова се оплака, че не минавала и седмица без кабинетът да взриви обществото с порция скандални уволнения. По думите й, сините били на пост и молитва и сега завладявали властови позиции. Хората на Меглена Кунева и на ДСБ се хванали за косите за постове. За пример тя посочи КЗП, където десните щели да пълнят потребителската кошница на сините. Скандални били и назначенията в Агенцията за малки и средни предприятия.

 

Скандални назначения и уволнения имало и в други ведомства. Не е важно кой, важно е да е свой, изтъкна социалистката. Министрите не мирясват, докато не уволнят последния човек, назначен през последната година, предупреди Мая Манолова. Уволнявали се чистачки, перачки, шофьори и друг персонал. Жена с две висши образования е работила като чистачка и сега е уволнена.

 

Бойко Борисов се изуми как предишният кабинет е оставил жена с две висши да е чистачка. Той пое ангажимента да възстанови част от скандално уволнените. Премиерът също така критикува и предишната власт, която също уволнявала хора по политически причини. Спрете се, защото аз съм спрял поне 300 назначения, които са ми били предложени, призова той депутатите от своята група.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4989 |31.03.2015 Борисов вече е против екзотичното меню в правителствения самолет . 37| 5254 |31.03.2015 Луврие писа на Борисов, иска среща за КТБ . 22| 5264 |30.03.2015 "Грийнпийс" зове Борисов: Бъдете смел! Откажете нов блок на АЕЦ "Козлодуй" . 30| 12183 |30.03.2015 Босия пред Фрог: Кукловодите на Борисов са споменати в интервюто на Цветан Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads