Реклама / Ads
1| 2557 |04.04.2024 НОВИНИ

Френският експрезидент Оланд препоръча на правителството да не поддържа "никакви контакти" с Русия

.
Френският експрезидент Франсоа Оланд Източник: БГНЕС
Френският експрезидент Франсоа Оланд препоръча днес на правителството да не поддържа "никакви контакти" с Русия след "използването за пропагандни цели" от страна на Москва на телефонния разговор между френския министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню и руския му колега Сергей Шойгу, съобщи Франс прес.
 

"Видяхте как Русия се възползва от този вид разговори и дори внушава, че Франция може да е подкрепила атаките в Москва /.../ Моята препоръка е да няма контакти с Русия", отбеляза в ефира на радио "Франс ентер" Оланд, който беше държавен глава от 2012 до 2017 г.





След бруталната атака в Москва на 22 март, при която загубиха живота си 144 души и за която отговорност пое терористичната организация "Ислямска държава" (ИД), френският министър на въоръжените сили Льокорню пое вчера инициативата за провеждане на телефонен разговор с руския си колега Шойгу. Това беше първи разговор на това равнище от октомври 2022 г. насам.

 

След разговора руският му колега заяви, че двете страни са "готови да разговарят" за конфликта в Украйна - твърдение, което Париж отрече. Руското министерство на отбраната освен това коментира, че "се надява" френските тайни служби да не са замесени в атаката в Подмосковието.





Трябва "да продължаваме да помагаме на Украйна /.../ Колкото повече помагаме на Украйна, толкова по-голям е шансът този конфликт да приключи", категоричен бе Оланд.

 

"Не бягството от отговорност прави мира, а способността, когато се сблъскваме с авторитарни режими, да покажем, че има граници и че преминаването на тези граници води до определени последици", смята бившият президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4828 |04.04.2024 Политологът Любомир Стефанов: Коментарът на Борисов за митниците е достоен за нова песен на Ицо Хазарта . 3| 2660 |04.04.2024 Емилия Милчева, DW: Време е депутатите да поканят жертвите на Нотариуса - стига да не ги е страх да говорят . 1| 2478 |04.04.2024 Зеленски: Русия се готви да мобилизира 300 000 военни до 1 юни . 11| 3118 |04.04.2024 Премиерът в оставка Денков отчита свършеното от кабинета /на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads