Реклама / Ads
13| 7743 |28.11.2014 НОВИНИ

Фрог изчисли: ПФ аут; ДПС дава подкрепа, ама не ачик

.
От ДПС обявиха, че изключват двама депутати от парламентарната си група - Гюнай Хюсмен, бивш кмет на Исперих и Муса Палев. С аргумента, че не спазили джентълменско споразумение да не се възползват от преференциален вот. Елегантно обяснение, откъдето и да се погледне.
 

В същото време това изключване, което може и да има точно същите подбуди, които са обявени, но може и да не е точно така, автоматично буди един логичен въпрос - дали въпросните двама депутати, които надали ще напуснат НС, но по-скоро ще станат независими, не са необходимата подкрепа за правителството Борисов 2. Подкрепа, която да неутрализира щенията на ПФ, но в същото време да не налага ДПС да застава ачик-ачик (демек открито) в полза на кабинета.

 

Припомняме, че ГЕРБ имат 84 народни представители, 23 -ма са депутатите от Реформаторския блок, АБВ са с 11 депутати. Механичният сбор от тези депутатски гласове е 118. До 121 депутати, т.е. половината плюс 1, необходими за мнозинство, липсват 3. Те биха могли да дойдат тъкмо от двамата изключени от ПГ на ДПС и Барековата отцепничка Анна Баракова от Пловдив, която още от самото начало на конституиране на парламента се подвизава като самостоятелна единица в него. 

В този смисъл Патриотичният фронт с неговите 19 народни представители става напълно ненужен. "Бедни, бедни, Симеонов, защо се опъна на Бойко...!" Всичко това, разбира се, е просто мисловна гимнастика, но пък се натрапва веднага!

 

А и ако говорим за джентълменски прояви, защо същото това елитно английско възпитание, афиширано днес, не беше проявено и по-рано от ДПС в казуса с Александър Методиев, познат още като бат‘ Сали, който се промуши в НС, благодарение на кривици в избирателния кодекс и остана в него, независимо от мащабните протести на недоволни граждани на Дупница и Кюстендил.

 

Затова питаме! И ще продължим да го правим!

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7416 |27.11.2014 Проф. Овчаров пред Фрог: Слави Бинев е с нормално интелектуално съдържание . 6| 7674 |27.11.2014 Фрог научи: Пламна война в Камарата на частните съдебни изпълнители . 35| 13784 |27.11.2014 Само във Фрог: Нова наздравица на турските генерали - за смешния ни военен бюджет . 9| 7705 |26.11.2014 Фрог научи: 4 самолета с оръжие заминаха за Саудитска Арабия, още 2 готови да излетят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads