Реклама / Ads
5| 4769 |17.01.2023 НОВИНИ

Донев в разрез с Радев: Има ли общо скандалът ”Nexo” с третия мандат и БСП?

.
Волно или неволно връзка между избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат на БСП и скандала с криптокомпанията Nexo направи служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти. По-рано държавният глава отрече изборът му да има общо със скандалните разкрития, но намекна, че това би хвърлило сянка на евентуален кабинет. Гълъб Донев обаче бе по-директен. 
 

“Той (президентът, бел.ред.) е направил анализите си. Знаете политическата обстановка от последните няколко дни, знаете и разкритията по отношение на една структура за криптовалута. Знаете, че има говорене по темата за участие на някои политически среди. Мисля, че изборът на президента е максимално възможният за третия мандат в сегашната ситуация", посочи Гълъб Донев. 


Той отказа да отговори на въпрос зали би поел поста на служебен премиер в нов кабинет на Румен Радев, ако третият мандат се окаже неуспешен и страната ни отиде на нови избори. 


“БСП имат срок, в който трябва да върнат папката с предложение за премиер, който да излъчи състав. Не сме разговаряли с президента по темата”, обясни Донев.


Служебното правителство не бави внасянето на обоснованото предложение за предовогавяре на Плана за възсатновяване и устойчивост, но това е сложен процес и тепърва трябва да се договори процедурата, по която да стане това, заяви още Донев.


"Това е процедура, която за първи път ще се изпълни в ЕС. Нито една друга държава не е претендирала предоговаряне, така че в момента водим разговори с ЕК по процедурата, по която ще стане това предоговораряне. Има отговор от ЕК, че една такава процедура следва същото време както договарянето на подобен план. Следващата седмица Пеканов започва активните разговори в Брюксел за процедурата, по която да го предоговорим", обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6121 |13.01.2023 Слави Трифонов пак изтрещя - пусна песен и за премиера Гълъб Донев . 2| 3014 |13.01.2023 Съдбата на Националната детска болница: Донев инспектира изграждането й . 0| 2926 |11.01.2023 Гълъб Донев иска да се направи план срещу разпространението на грипа . 3| 3098 |06.01.2023 Депутати: Да не би премиерът Донев да е по-велик от Уистън Чърчил?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads