Реклама / Ads
37| 14430 |24.07.2020 НОВИНИ

Гарнизов към Христова: ”Фотографиите” на площада искат оставка, мила. Борисов е омръзнал, вие също

.
Васил Гарнизов и Антоанета Христова
Сблъсък в ефир между Васил Гарнизов и Антоанета Христова по линията улица-власт. Основна тема на спора бе кой стои зад протестите и има ли втори и трети план зад исканията на демонсрантите.
 

Исканията на протестиращите не са диалогични в своята същност. Те казват - махнете ги, пък тогава ще говорим какво искаме. Президентът още от началото на мандата си има желанието да превърне държавата в президентска република. Трябваше му начин да легитимира това свое искане. Протестът е готвен много отдавна. Трябваше да се съчетаят "звездите", за да се извадят повече хора.

 

Това посочи Христова пред bTV.

 

Гарнизов обаче опонира - разговорът е в друга посока. Според него трябва да се говори за съществуващата прокурорска република, а не за "фиктивно измислената президентска република".

 

"За президентска република се говори на периоди. Това не може да е централна тема нито на правителството, нито на улицата, нито при нас. В момента има действаща прокурорска република - независимо кой, как и къде е избран, главният прокурор остава някак без надзор и излиза от сенчестите коридори, в които трябва да му е работата. Истинският прокурор събира доказателства и ги дава на съда", отсече Гарнизов.

 

Разрази се остър спор. Христова го обвини, че няма конкретни данни, а говори за фотографиите си от улицата, а Гарнизов отсече - Вие си се занимавайте с втори и трети план. Фотографиите на площада искат оставка, мила. Борисов е омръзнал, вие също.

 

"Три оставки иска протеста, а получава други четири или пет. Моето впечатление е, че между двете страни власт-улица няма диалог. Ако беше “Борисов 1” или “Борисов 2”, щеше да се прояви гъвкавост и силно политическо чувство и щеше да постъпи по друг начин. Сега това не е на лице", посочи Гарнизов.

 

Христова посочи част от новите рокади в кабинета като "добро попадение".

 

"Част от новите предложения будят въпроси. Почти няма човек, който да не бъде убеден, че министърът на туризма трябва да бъде сменен. Питанката е причината - дали се осъзнава", заяви Христова и допълни, че смяната на министър Ангелкова е победа за Валери Симеонов.

 

"Защо се правят тези промени? Защото има протест. Улицата има искания и един вид премиерът Борисов показва, че чува и че е гъвкав. Но изглежда между двете страни няма чуваемост - примерът грешно е чул. Улицата иска три неща - неговата оставка, тази на Гешев и отстраняването на Пеевски от властта", посочи Гарнизов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10743 |21.07.2020 Васил Гарнизов: БНТ свали от сайта си разговора ми с Бойко Василев . 6| 4905 |07.07.2020 Проф. Ива Христова: От медицинска гледна точка, карантината ще е облекчение, но от икономическа - не . 4| 4977 |30.06.2020 Проф. Ива Христова: Лятото е шансът ни да намалим случаите на зараза . 1| 5116 |25.06.2020 Проф. Ива Христова: Вирусът намалява своята вирулентност. Втора вълна очакваме през есента-зимата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads