Реклама / Ads
34| 8412 |16.08.2010 НОВИНИ

Ген. Атанасов скочи срещу Дянков за нездрав интерес към "Информационно обслужване"

.
ДСБ се изправи срещу решение на Симеон Дянков за съкращения в "Информационно обслужване". Според ген. Атанас Атанасов, шеф на ДСБ-София, финансовият министър проявява интерес към сградите на службата в цяла България, както и към имотите на БАН.
 

"В "Информационно обслужване“ нищо особено не става, освен че хората са притеснени за бъдещето си", каза пред БНР генерал Атанас Атанасов от ДСБ, член на борда на дружеството. Според него за една година не се е намерило обяснение с какво точно се занимава занимава това обслужване. „Да беше казал миналата година министърът на финансите, да намери начин да постави каква е задачата на "Информационно обслужване", допълни ген. Атанасов.

Той оповести в държавното радио, че има писмо на министъра на финансите, с което се иска насрочване на общо събрание, на което да бъде извършена персонална промяна в борда на директорите. Добрин Пинджуров, Петко Сотиров и самият Атанас Атанасов са предложени за освобождаване, заяви шефът на ДСБ-София. По думите му аргументът за икономии, с който тримата са предложени за освобождаване е несериозен, тъй като двама от тримата, които напускат принудително, досега не са получавали възнаграждения.

"Убеден съм, че моето изваждане е заради категоричното ми несъгласие да се продават имоти на фирмата", подчерта Атанас Атанасов. "Разбирам каква е била причината Дянков още миналата година да не желае моето присъствие в борда. Прекарвайки доста време в САЩ, е научил, че по време на криза, когато няма търсене на пазара на недвижими имоти, е изгодно да се купуват такива", добави той, като допълни: "Информационно обслужване" има по един имот, както в София, така и във всеки областен град, това са бившите изчислителни центрове и те са в атрактивни места".

Дянков проявява интерес към имотите не само на "Информационно обслужване", но и към имотите на БАН. Изобщо този интерес е доста нездрав, затова си позволявам да дам публичност на това, което мисля, за да се опитам евентуално да пресека нечисти намерения, ако има такива", категоричен бе генералът. „Доволен съм от това решение на Дянков, крайно време беше да изляза от фирмата, моето влизане там ми донесе само негативи", завърши Атанас Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6048 |14.08.2010 Цветанов: Липса на съдебна воля възпрепятства разследването срещу "Килърите" . 20| 5013 |13.08.2010 Пускат БорКор срещу корупцията по върховете и мафията . 8| 4479 |12.08.2010 Дянков се споразумя с банка за 34 мил.евро . 2| 4982 |12.08.2010 Отлагат делото срещу Баретата за 19 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads