Реклама / Ads
11| 7355 |08.12.2015 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Светлозар Лазаров е инструмент с опорни точки

.
Ген. Атанас Атанасов
Този човек е инструмент, снабден с опорни точки. Той не е наясно с елементарни правила в политиката. Аз съм му поискал оставката публично, заяви ген Атанасов. Това бе отговорът на ген. Атанас Атанасов пред bTV по повод обвиненията на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров., че е имало политически натиск да бъде свален от поста си.
 
Според ген. Атанасов за Лазаров важи поговорката "Видяла жабата, че подковават коня...". С нея той охарактеризира политическите му амбиции, след като видял, че вече един главен секретар станал премиер. За не го не бива дори да се говори. По думите му Лазаров трябва да е благодарен на прокуратурата за две неща – първо за случая Лясковец, и за разпореждането на незаконното подслушване на Касим Дал.

Стрелбата около столичния мол снощи е битова история. Охранителят е бил нападнат и се е защитил, това е, бе коментарът на Атанасов.

Какъв интерес имаме ние да клатим държавата, попита още народният представител и добави: "Нямаме никакъв интерес."

Атанас Атанасов не пожела да влезе в конретика и що се отнася до записите на съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Той нападна библиотекарско-сарайската групировка и бившия президент Първанов, като ги обвини за забавянето на реформите в България. Припомни за връзката между Първано и Доган.  От друга страна похвали правосъдния министър Христо Иванов, който единствен за 25 г. е направил нещо в съдебната система.

„От АБВ не искат промяна в статуквото, защото старата ос Първанов – Доган още работи. Първанов два пъти е бил избиран с гласовете на ДПС и сега защитава статуквото, което е градил”,, обясни ген. Атанас Атанасов по повод предстоящото гласуване на промените в Конституцията на второ четене утре в парламента. По думите му АБВ е против най-радикалните промени в основния закон на държавата и предлага така да се избират колегиите във Висшия съдебен съвет (ВСС), че главният прокурор да запази тоталната си власт. Той уточни, че за него няма знак на равенство между ДПС и „сарайско-библиотекарската групировка” и по негово мнение настоящият лидер на ДПС Лютви Местан може да се еманципира от бившия лидер Ахмед Доган, ако иска.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4455 |04.12.2015 Бившият главсек Лазаров се ожали, ДСБ го натискали . 7| 4667 |02.12.2015 Светлозар Лазаров: Кънев, Иванов и Атанасов клатят държавата . 4| 5409 |25.11.2015 Атанасов: И на мен се е случвало да ме "опраскат" . 14| 5519 |22.11.2015 Майката на командоса Шарков: Лазаров и Гайков са виновни за смъртта му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads