Реклама / Ads
15| 6463 |13.01.2008 НОВИНИ

Ген. Любен Гоцев отрече твърденията, че Куйович е работил за него

.
Любен Гоцев, бивш началник на ПГУ и бивш външен министър, чието име беше свързано в медиите с това на Будимир Куйович, категорично отрече твърденията, че сърбинът е работил за него.
 

В предаването „Неделя 150" на БНР Гоцев определи като "смешни" твърденията, че в столичен ресторант той и негови познати се събират, за да подготвят както политически планове, така и да дискутират въпроси, свързани с контарабанда. "Ресторант "Монетерей" е една вятърна мелница, с която Атанас Атанасов се бори с години", обясни той.Според твърдения в медиите Гоцев принадлежи към т. нар. кръг "Монетрей" от "червени генерали", които се събират в това заведение. Генералът се съгласи с думите на главния сектетар на МВР Валентин Петров, че събиранията в ресторанта са просто "пенсионерски срещи". Нямало загадки и мистерии в този "Монтерей". "Ако някой прави заговор, няма да го направи, за да го слуша там Атанасов четири години подред. Там се слуша, има техника, наблюдение", подчерта Любен Гоцев. "Това е открито заведение, в което всеки може да дойде, само правим реклама на собственика, който стана милионер покрай тези афери", посочи той. Той отрече, собственикът да е Ангел Стойчев, както се пише в пресата.

Гоцев обясни, че не е влизал в това заведение сигурно две години. „Аз съм толкова далеч от ръководството на МВР, колкото от тук до луната. Не ме интересува какво става там", каза още той. „Преходът ражда чудовища и продължава да ражда”, коментира още Любен Гоцев и допълни, че е убеден, че е жертва на такива чудовища.

tdoncheva.jpg„Фактите изнесени по случая "Куйович" водят до необходимостта от парламентарна комисия, която да излезе със конкретно становище". Това пък заяви в същото предаване народният представител от „Коалиция за България" Татяна Дончева. Тя уточни, че някъде веригата в държавата се къса и определено има пропуски. Поради което се налага Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към НС да се занимае с борбата против производството и разпространението на синтетична дрога, подчерта Дончева. Според нея парламентарната комисия трябва да започне проверка от две години назад, за да се разбере има ли методичност при работата в МВР. „Случаят "Куйович" е само върха на айсберга", обяви червената депутатка. В тази връзка тя изказа и мнение, че назначаването на ген. Валентин Петров на поста главен секретар на МВР е трябвало да бъде забавено до приключването на прокурорската проверка. Името на геверала също беше замесено в скандала около сръбския наркобос Будимир Куйович от отстранения от поста си зам.-шеф на разградската полиция Тодор Димов.

ybakalov.jpgНародният представител от ОДС Йордан Бакалов, който според опозицията трябва да оглави анкетната комисия „Куйович", заяви, че цели сектори от българската икономиката вегетират и че тяхното място бе заето от други държави, затова трябва да се вземат мерки за прекратяване на тази практика. По случая "Куйович" Бакалов каза, че някои са имали лични интереси и ако се прави парламентарна комисия, тя трябва да бъде абсолютно задълбочена. „Новата комисия трябва да разшири прегледа, защото може да се окаже, че и други директори в МВР са поработвали допълнително", отбеляза Бакалов. "В България много лесно се слагат етикети, но аз работя по документи", уточни той.  

nsvinarov.jpgСпоред председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Николай Свинаров новата анкетна комисия по случая "Куйович" трябва да стигне до всички нива или в противен случай няма нужда да се създава. „Ние трябва да си дадем ясен отговор има ли в България производство на синтетична дрога, какво е то, кой организира това производство и кой организира пласмента, както и по какъв начин българските граждани имат общо с този процес", посочи Свинаров. Той обеща, че яснота по тези въпроси ще има още в сряда.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4798 |12.01.2008 11 гинат при катастрофа с хеликоптер, тридневен траур в Македония . 0| 4583 |12.01.2008 Мъгла затруднява движението в страната . 0| 4795 |11.01.2008 Нова сграда-убиец в София рани две жени . 3| 6053 |11.01.2008 Три часа разпитваха Тодор Димов за скандала „Куйович”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads