Реклама / Ads
5| 5506 |01.12.2015 НОВИНИ

Ген. Н. Петров: Намалихме дълга на ВМА с 27 млн., продължаваме напред

.
генерал-майор, проф. Николай Петров
Ние приключихме с периода на трусовете. Военномедицинска академия стои много добре на краката си и от тук нататък сме се прицелили в растеж. За 10-те месеца тази година сме осъществили същия обем дейност, като разходите са намалели с 21 млн. лв. в сравнения със същия период миналата година.
 

ВМА вече не инкасира нов дълг. Това заяви началникът на ВМА генерал-майор член-кор., проф. Николай Петров, д.м.н.

ВМА празнува 124 години от основаването си, а началникът й е категоричен, че екипът на болницата с изключителна гордост ще посрещне и почете този празник, заради това през което е преминал и е постигнал за последните година и половина. „Ще използваме празника, в който да докладваме на нашите колеги до къде сме стигнали, какво сме постигнали, какво предстои, защото мисля, че минахме трудния период за академията”, каза за БГНЕС генерал-майор Петров.

 

Генерал-майор Петров подчерта, че оценява като много добри финансовите резултати на ВМА и посочи, че са измерими. „Ето например ще ви кажа, че за 10 месеца тази година, съпоставени с 10-те месеца през 2014 г. сме осъществили същия обем дейност, като разходите са намалели с 21 млн. лв. - 21 млн. лв. на 10 – месечна база за сравнение. Дълговете към септември миналата година бяха около 130 млн. лв. В края на годината успяхме да ги намалим на около 103 млн. лв. след, което отново имаше лек ръст, защото това е един процес, свързан с огромни лихви по тези дългове. Към настоящия момент с много усилия и съвместна работа на всички колеги във ВМА не инкасираме нов дълг работейки. Имаме някои проблеми, които предстои да решим в бъдеще”, подчерта началникът на болницата.

 

„Ние досега избор на екип нямахме, всички болници имат такава услуга, от 2016 г. ние ще стартираме такава услуга и така се надяваме, работейки ефективно да осигурим и повече средства като приходи и така да се борим с оставащия дълг”, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4453 |20.11.2015 Чавдар Петров: БГ калашниците в ръцете на терористите са купени на черния ни пазар . 0| 4351 |18.11.2015 Фандъкова за оставката на Диков: Дългата работа трупа негативи . 6| 5345 |28.10.2015 Mondo: Цветан Василев плати дълга на завода за стъкло в Парачин . 0| 5244 |21.07.2015 Г. Петров: Участвали в разсипията на БНБ и КТБ пак са подуправители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads